ПОСТРІЛ У НІЧНОМУ ЛІСІ. Чому на Херсонщині лісник стріляв у мотоцикліста

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області відмовив слідчому у клопотанні про відсторонення від посади майстра лісу ДП «Великоолександрівське лісомисливське господарство» строком на два місяці , повідомляють «Українські відомості» з посиланням на ЕДРСР

Досудовим розслідуванням встановлено, що майстер лісу ДП «Великоолександрівське лісомисливське господарство», 19.10.2020 близько 02:30 при патрулюванні лісового масиву «Літучі піски», поблизу смт. Велика Олександрівка Великоолександрівського району Херсонської області, без законних на те підстав застосував власну мисливську рушницю моделі 18ЕМ-М 12-го калібру стосовно чоловіка, який здійснював порубку сухостою деревини акації, у результаті чого спричинив останньому тілесні ушкодження.  

19.10.2020  майстер проводив рейдовий виїзд в межах ДП «Великоолександрівське лісомисливське господарство» у складі робочої групи, яка діяла на підставі наказу т.в.о. директора ДП «Великоолександрівське лісомисливське господарство», близько 02:10 виявив особу, яка здійснювала незаконну порубку лісу на землях Великоолександрівського лісництва, що розташовані поблизу смт. Велика Олександрівка Бериславського району Херсонської області.

Майстер перекрив своїм особистим автомобілем Dacia Logan ґрунтову дорогу, яка вела з місця незаконної вирубки лісу на автомобільну дорогу смт. Велика Олександрівка с. Новодмитрівка, щоб позбавити особу, яка здійснювала незаконну вирубку лісу, можливості безперешкодно покинути місце події та скритись від переслідування шляхом виїзду на автомобільну дорогу.

Озброївшись мисливською рушницею 12-го калібру, відійшовши від свого автомобіля по ґрунтовій дорозі на відстань близько 300 метрів, заховався у кущах.

Порушник погрузивив  стовбури дерев та бензопилу марки  у мотоцикл «Днепр 11», рушив по ґрунтовій дорозі в сторону автомобільної дороги смт. Велика Олександрівка с. Новодмитрівка.

Коли він проїжджав повз кущі, у яких ховався  майстер,  той вибіг на край ґрунтової дороги та наказав йому зупинитись. Порушник  одразу  зупинив мотоцикла «Днепр 11» на відстані близько 20 метрів від майстра, який без попередження про намір застосувати зброю, здійснив постріл з мисливської рушниці у спину водія мотоциклу, внаслідок чого той  отримав множинні вогнепальні поранення.

Підозрюваний майстер у судовому засіданні причетність до скоєного визнав, зазначив що під час виконання ним посадових обов`язків, ним було виявлено факт незаконної порубки дерев, про що він доповів керівництву, було викликано наряд поліції, а він особисто о другій годині ночі 19.10.2020 поїхав на місце де відбувалась порубка дерев. Після того, як припинила працювати бензопила на мотоциклі разом з завантаженою деревиною йому на зустріч їхав порушник , який його збив, та поїхав далі. Він впав, намагався піднятись за допомогою рушниці і випадково натиснув на гачок рушниці. відбувся постріл. Порушник  підійшов до нього та запропонував розійтись. На що він відповів, що зараз приїде поліція та керівництво лісництва. Заперечував щодо задоволення клопотання про відсторонення від посади, посилаючись на те, що він проживає з цивільною дружиною, допомагає сестрі, заробітна плата є єдиним засобом існування.

19 лютого 2021 року  майстру  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 365 КК України —  перевищення влади та службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, що супроводжувалось насильством та застосуванням зброї, за відсутності ознак катування.

На думку суду, під час розгляду клопотання про відсторонення від посади стороною обвинувачення не доведено, що відсторонення від посади підозрюваного необхідно для припинення кримінального правопорушення, припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного, не доведено наявності ризиків і відносно того, що останній, перебуваючи на посаді може впливати на потерпілого та свідків кримінального провадження або протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.