У Сумах зловили «кидал», що продавали неіснуючі «євробляхи». Вони не брикалися

Двоє жителів Сумської області обманювали покупців, розміщуючи в мережі оголошення про продаж б/у автомобілів з Європи. Отримавши гроші на покупку, вони не виконували своїх зобов’язань і таким чином привласнили понад мільйон гривень.

Про це повідомили в департаменті кіберполіції НПУ.

Зловмисники приваблювали клієнтів цінами «евроблях», які були значно нижче їх ринкової вартості в Україні. Однак для покупки, необхідно було внести частину суми передоплат.

«Після отримання першого платежу, зловмисники запевняли покупців, що нібито виїхали за кордон для перевезення автомобіля. Далі імітували законність угоди, зокрема надсилали покупцям завчасно створені відео, а також надавали фейкові доручення. Переконавши клієнтів — вимагали другий платіж, що дорівнює майже повної вартості покупки», — повідомили подробиці цієї махінації в поліції.

Після цього зловмисники зникали з поля зору своїх клієнтів і не виконували взятих на себе зобов’язань. Таким чином зловмисники обдурили 24-х громадян більш ніж на мільйон гривень.

Співробітники поліції провели обшуки за місцем проживання правопорушників і в їх автомобілях, вилучені докази причетності до злочинної діяльності. Встановлюються можливі спільники правопорушників.

«Фігурантам оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Підозрюваним обрано запобіжний захід — утримання під вартою», — повідомили в поліції.

Теги: фотозатриманняавтомобіліаферистикіберполіції

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.