«Затриманий і поміщений» в камеру в Киргизстані колишній топ-менеджер «Київстару»


У Киргизстані за підозрою у хабарництві затримано колишнього топ-менеджера Київстар Євген Кражан. Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на Генеральну прокуратуру республіки.
«2 лютого 2021 року, в рамках розслідуваної кримінальної справи за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого статтею 319 частиною 1 Кримінального кодексу (корупція), в порядку статті 98 Кримінально-процесуального кодексу затриманий і поміщений в ІТТ ДКНБ колишній Генеральний директор ТОВ Скай Мобайл Кражан Евген Вікторович «, — йдеться в повідомленні киргизької прокуратури.

Йдеться про киргизьку»дочку» групи Veon (в неї входить і український Київстар), яка працює під брендом Beeline.

Згідно з повідомленням прокуратури, лобіюючи інтереси компанії Скай Мобайл, Кражан передав хабар високопосадовцю Апарату Уряду Киргизької Республіки. За даними відомства, хабар призначався за сприяння в переоформленні і трансформації ліцензії на право користування радіочастотним спектром.

За даними Генпрокуратури, чиновники Держагентства зв’язку, апарату уряду і ДКНБ змовилися з приватними компаніями і «пролобіювали» переоформлення ліцензії з використання радіочастотного спектру.

В Київстар Кражан займав посаду директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку. У травні 2019 року він був призначений генеральним директором Beeline в Киргизстані.

У червні минулого року НВ Бізнес писав, що киргизький Sky Mobile (торгова марка Beeline) — придбав смугу радіочастот в 200 МГц у оператора кабельного телебачення Ala-TV за договором купівлі-продажу загальною вартістю $ 1,8 млн.

Ці частоти виділялися Ala-TV під технологію MMDS для експлуатації мережі ефірно-кабельного телебачення в 1998 році (коли передбачалася видача частот із застосуванням механізму торгів).

Після угоди з Ala-TV Sky Mobile переоформив частоти, для використання під технологію 4G стандарту LTE. При цьому за переоформлення частот Sky Mobile оплатив державі лише стандартне мито в 700 сомів (близько $ 7-9).
Тоді профільні ЗМІ повідомляли зі слів киргизстанського депутата Жанара Акаєва, що прем’єр Мухаммедкалий Абилгазіев 15 травня нібито зустрічався з СЕО Sky Mobile, українцем Євгеном Кражаном і главою казахстанської інвестиційної компанії Вірний капітал (співвласники Sky Mobile) Ерланом Оспанова. В уряді присутність прем’єра на зустрічі заперечували.
Тоді в Veon заявляли, що угода була проведена за «найвищим етичним та корпоративним стандартам». Також в компанії заявляли, що не знають про проблеми з регулюючими органами Киргизстані.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.