Літаки Медведчука і Козака потрапили під санкції Зеленського

На літаки лідера ОТЗЖ Віктора Медведчука і його партнера Тараса Козака, якому номінально належать заблоковані указом Володимира Зеленського телеканали «112 Україна», NewsOne і Zik, були накладені санкції, повідомляють «Українські відомості» з посиланням на «Зеркало недели»

За інформацією ZN.UA від високопоставлених чиновників СБУ, ці літаки були перереєстровані в Молдові після того, як були озвучені наміри США ввести проти Медведчука санкції.

Медведчук і Козак постійно користувалися ними для прямих перельотів в Росію, що, як відомо, заборонено.

Після накладення санкцій ці літаки не можуть більше входити в повітряний простір України, здійснювати посадки на території України, брати пасажирів та інше.

Нагадаємо, Зеленський підписав указ, яким ввів персональні санкції проти Козака і номінально його телеканалів «112 Україна», NewsOne і Zik.

16 вересня 2015 року набула чинності рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», під які потрапив ряд російських авіакомпаній, в тому числі найбільша — «Аерофлот». У відповідь Росавіація з 25 жовтня 2015 року ввела повну заборону на використання повітряного простору РФ для авіакомпаній України. У листопаді того ж року Державіаслужба України повідомила російську сторону про заборону транзиту через Україну для авіакомпаній РФ з 26 листопада.

Однак Медведчук і деякі його соратники неодноразово здійснювали перельоти чартерними рейсами в Росію, зокрема для зустрічей з президентом РФ Володимиром Путіним.

Свого часу «Схеми» з’ясували, що Віктор Медведчук регулярно зловживає своїм статусом уповноваженого України на переговори з Росією щодо звільнення полонених і використовує своє виняткове право прямого авіасполучення з РФ не тільки в державних цілях, але і в власних.

Після одного з таких візитів в 2019 році МВС і Генпрокуратура обіцяли з’ясувати, на якій підставі Медведчук літав в РФ. Але далі заяв справа не пішла.

джерело ДТ

Litaky Medvedchuka i Kozaka potrapyly pid sanktsiyi Zelensʹkoho

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.