Проти «Драгон Капітал» відкрили справу за спробу провести збори акціонерів «Мотор Січі»

фото ВВП

Спроба скликання і проведення загальних зборів акціонерів АТ «Мотор Січ» не відповідала законодавству, у зв’язку з цим відкрито справу проти їх організаторів. Як пише Бізнес Цензор, про це повідомляє прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР).

«В рамках своїх повноважень Комісія провела відповідні заходи за адресою і під час, зазначені в повідомленні, щодо організації так званого загальних зборів компанії» Мотор Січ «, але ніяких дій, які б підтверджували наміри їх законного проведення, не виявила. За результатами чого складено відповідний протокол порушень «, — сказано в повідомленні.

НКРЕКУ нагадала, що організаторів зборів попереджали, що їх дії порушують права інших акціонерів цього товариства.

«Розпочато процес правозастосування проти учасників ринку. Відносно депозитарної установи ТОВ «Драгон Капітал» Комісією відкрито справу за порушення вимог «Положення про проведення депозитарної діяльності», наголошується в повідомленні.

У НКРЕКУ уточнили, що справу розпочато за здійснення інформаційного та організаційного забезпечення проведення неправомірного загальних зборів ПАТ «Мотор Січ», а також за порушення вимог статті 35 закону «Про акціонерні товариства» щодо порядку інформування акціонерів про проведення загальних зборів акціонерів зазначеної компанії.

Як повідомлялося, група DCH Олександра Ярославського разом з китайськими акціонерами «Мотор Січ» планували провести позачергові збори акціонерів 31 січня цього року, щоб змінити наглядову раду компанії.

Ініціатори зборів стверджували, що їх підтримують власники 80% акцій «Мотор Січ», однак Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку заявила про незаконність таких дії по проведенню зборів, а СБУ 31 січня проводила на місці заявленого зборів слідчі дії.

Перед цим, 28 січня, президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про введення санкцій відносно громадянина Китаю Ван Цзина і компаній: «Skyrizon Aircraft Holdings Limited» (Британські Віргінські острови), «Hong Kong Skyrizon Holdings Limited» (Гонконг, КНР) , «Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd» (Пекін, КНР) і «Beijing Xinwei Technology Group Co., Ltd» (Пекін, КНР).

Санкції також були введені відносно громадян Китайської Народної Республіки Ду Тао і Чен Хойшена. Перший з них відомий, як президент компанії Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment, другий — як її представник в Україні і директор ТОВ «Скайрізон Україна».

Акції «Мотор-Січ» знаходяться під арештом з квітня 2018 року по клопотанню слідчого СБУ з метою збереження речових доказів у збудженому в липні 2017 року кримінальну справу.

Нагадаємо, в квітні 2018 року СБУ проводила обшуки на ПАТ «Мотор Січ» в рамках розслідування кримінальної виробництва про підготовку диверсії, спрямованої на ослаблення держави через руйнування стратегічного підприємства.

В СБУ заявляли, що представники іноземної компанії розвивають завод з виробництва авіадвигунів, на який планується перенести українське виробництво і передати технології. З цією метою, за даними слідства, іноземцями вчинено опосередкована концентрація контрольного пакета акцій «Мотор Січ», який зараз оформлений на шість офшорних компаній і фізична особа.

ПАТ «Мотор Січ» — один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію більш ніж в 100 країн світу. Підприємство в січні-червні 2020 року отримало 595,56 млн грн чистого прибутку, тоді як за аналогічний період 2019 року чистий збиток становив 428,58 млн грн. Чистий дохід «Мотор Січі» зріс на 16,3% — до 4 млрд 728,9 млн грн.

Proty «Drahon Kapital» vidkryly spravu v zv’yazku zi sproboyu provesty zahalʹni zbory aktsioneriv «Motor Sichi»

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.