В Україні затримали організаторів угруповань, які переправляли нелегалів через кордон

Протягом тижня у ході спецоперацій Служба безпеки України блокувала у різних регіонах держави діяльність трьох організованих груп, причетних до створення каналів нелегальної міграції, повідомляють «Українські відомості» з посиланням на прес-службу СБУ.

Так, у Чернівецькій області викрито трьох організаторів угруповання, яке спеціалізувалось на незаконному переправленні іноземців до країн ЄС поза встановленими пунктами пропуску. Вартість «послуги» з переміщення нелегалів через державний кордон становила 3,5 тисячі доларів з людини.

Правоохоронці затримали фігурантів відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у районі селища Дяківці під час спроби незаконного переправлення на територію Євросоюзу двох громадян однієї з країн Південної Азії.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Спецоперація проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

У Харківській та Сумській областях блоковано діяльність двох угруповань, які організували канали нелегальної міграції з Російської Федерації та у зворотному напрямку.

Встановлено, що до складу групи на Харківщині входило троє мешканців регіону. Протягом року фігуранти через власні зв’язки серед криміналітету підшукували бажаючих нелегально перетнути українсько-російський кордон. За оперативною інформацією, «клієнтами» зловмисників були іноземці, які перебувають у країні нелегально, представники кримінальних кіл, підозрювані у вчиненні злочинів в Україні та закордоном.

Вартість «трансферу» становила 1,5 тисячі доларів з кожного нелегала.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, та кваліфікації їхніх дій, як вчинених у складі організованої групи.

У Сумській області до організації трафіку нелегальної міграції причетні троє громадян України та їхні спільники – кілька громадян Росії.

Учасники угруповання підшукували «клієнтів» з обох боків кордону і переправляли їх поза встановленими пунктами пропуску, через ділянки «зеленого» кордону. Таким чином громадяни «обходили» карантинні обмеження на перетин кордону, у деяких з них також були проблеми з документами.

Правоохоронці затримали одного з організаторів групи згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам угруповання.

Триває досудове слідство.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.