Справа Мотор Січі: СБУ викликала Ярославського на допит

Головне слідче управління Служби безпеки України запросило на допит у якості свідка в кримінальному провадженні щодо розслідування угод купівлі-продажу контрольного пакета компанії Мотор Січ главу групи DHC Олександра Ярославського. Про це повідомляють «Українські відомості» з посиланням на прес-службу DCН.

«Як випливає з номера кримінального провадження, йдеться про ПАТ «Мотор Січ», акції якого перебувають в інвестиційному портфелі DCН. Як свідомий громадянин прибуду на зазначену адресу в перший із перерахованих днів – а саме 19 січня 2021 року», – йдеться у заяві Ярославського.

Він додав, що «… у мене викликає велике здивування перелік статей Кримінального кодексу України, за якими в СБУ збираються отримати мої свідчення: ст. 14 «Підготовка до кримінального правопорушення», ст. 111 «Державна зрада», ст. 113 «Диверсія».

В СБУ, на запит агентства Інтерфакс-Україна, підтвердили факт виклику Олександра Ярославського на допит в якості свідка у справі Мотор Січі. «Ця інформація відповідає дійсності», – повідомили агентству в пресслужбі СБУ.

Агентство зазначає з посиланням на судовий реєстр, що досудове розслідування у вказаній кримінальній справі встановило, що «з 2016 року до теперішнього часу невстановлені особи з числа нинішніх і колишніх посадовців і кінцевих бенефіціарів власників Мотор Січі, діючи за попередньою змовою між собою з метою ослаблення держави шляхом руйнування зазначеного підприємства (…), здійснили низку угод купівлі-продажу контрольного пакета акцій товариства на користь іноземних компаній, які мають намір перемістити активи і виробничі потужності товариства за межі України, що призведе до його ліквідації та знищення».

СБУ домоглося арешту 56% акцій Мотор Січі, які постановою слідчого від вересня 2017 року визнано речовим доказом.

З посиланням на інформацію від джерела в уряді, Інтефакс-Україна зазначає, що в даний час близько 75% акцій Мотор Січі вже належить групі китайських власників, і якась частина спірного пакета акцій виступає заставою щодо фінансування, наданого, зокрема China Development Bank.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.