ДТП на улице Независимой Украины. Почему директора КП Запорожского горсовета возили в наркологический диспансер

27 травня 2020 р. суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Шалагінова А.В. розглянула справу про адміністративне правопорушення директора КП «Наше місто» Леонтьев А. В. за ст. 124 Кодексу України про скоєння ДТП, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.  

Як встановлено у судовому засіданні, Леонтьев А. В. 29.04.2020 об 11:35 год. , їхав за кермом авто «ЗАЗ LANOS»  в м. Запоріжжі по вул. Незалежної України, буд. 39-г. Наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебував пішохід, він не надав перевагу пішоходу, внаслідок чого допустив на нього наїзд.

В результаті ДТП транспортний засіб зазнав пошкоджень, завдано матеріальних збитків, травмовано пішохода. Своїми діями  водій порушив вимоги п. 18.1 Правил дорожнього руху, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 № 1306. Леонтьев А. В. вину у вчиненні правопорушення визнав, просив розглянути справу про адміністративне правопорушення за його відсутності, про що подав суду відповідну заяву.

Дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, суд зробив  такі висновки.

Статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП) передбачена відповідальність за вчинення порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна.

Вина водія Леонтьева А. В. у вчиненні правопорушення достовірно підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення серії ДПР18 № 360258 від 04.05.2020, схемою ДТП, фототаблицею, протоколом огляду місця дорожньо-транспортної пригоди від 29.04.2020, його письмовими поясненнями, медичним висновком КУ «Обласний клінічний наркологічний диспансер» ЗОР № 2221 від 29.04.2020, відповідно до якого у  Леонтьева А. В.  ознак сп`яніння не виявлено, заявою потерпілої  та її письмовими поясненнями, довідкою з травмпункту КНП «МЛЕ та ШМД» ЗМР від 29.04.2020 про наявність потерпілої тілесних ушкоджень, письмовими поясненнями свідків.

Підсумовуючи викладене, суд дійшов висновку, що в діях водія Леонтьева А. В. наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, оскільки він, будучи учасником дорожнього руху, порушив правила дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу.

Суд при накладанні стягнення враховує конкретні обставини по справі, ступінь суспільної небезпеки правопорушення.

Відповідно до статті 33 КУпАП при накладанні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, його майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, крім випадків накладення стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у т.ч. зафіксованому в автоматичному режимі.

Тому з урахуванням викладених обставин, суд вважає за доцільне застосувати до Леонтьева А. В. адміністративне стягнення у вигляді штрафу в межах санкції ст. 124 КУпАП.

Крім того, відповідно до ст. 40-1 КУпАП судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

Суд постановив визнати Леонтьева А. В. винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в дохід держави в розмірі 340 грн., стягнувши з порушника на користь держави судовий збір у розмірі 420 грн. 40 коп.

Що стосується потерпілої, то вона, як свідчить ця судова  Постанова   по справі,  просто випала з поля зору суду – про її подальшу долю в цьому судовому документі   немає більше жодної інформації.

http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.