Департамент ЖКХ Запорожского горсовета как насос высасывал на сторону деньги из бюджета города

У Запоріжжі правоохоронці викрили оборудку з розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію систем опалення і водопостачання багатоквартирних будинків міста. Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що керівництво Департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради уклали договори з комерційною структурою на понад десять мільйонів гривень. Кошти були виділені на заміну насосів центрального опалення і холодного водопостачання в багатоквартирних будинках Запоріжжя.

Під час проведення низки профільних експертиз фахівці зафіксували, що більша частина робіт, відображена в актах виконаних робіт, фактично не здійснена. Правоохоронці задокументували, що на більше ніж 30 об’єктах роботи виконані не в повному обсязі, а обладнання закуповувалось за значно завищеною вартістю. Загальна сума збитків, завданих зловмисниками бюджету, становить майже 1,2 мільйона гривень.

За версією слідства, «зекономлені» кошти фігуранти справи виводили у «тінь» і привласнювали. За попередніми даними, неякісне виконання робіт поставило під загрозу життєзабезпечення мешканців багатоповерхівок.

У межах кримінального провадження одному з керівників Департаменту Запорізької міської ради і двом комерсантам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх фактів та осіб, причетних до вказаного злочину.

Джерело: УНН

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.