Старший майстер «Мотор Січі» обікрав рідне підприємство. Судова справа

27 січня 2020 року на лаві підсудних у Шевченківському районному суді  Запоріжжя опинився старший майстер дільниці механозбірного цеху, крупногабаритних та кільцевих деталей №61 акціонерного товариства  «Мотор Січ», звинувачений у крадіжці продукції рідного підприємства , повідомляють «Украинские ведомости».

СУТЬ СПРАВИ.

21 листопада 2016 року старший майстер цеху №61, розуміючи, що задні лабіринти з особистими номерами №3157к, №3113к, виготовлені у цеху №61 AT «Мотор Січ», мають дефект у вигляді незначних зарізів на поверхні деталей, переконав контрольних майстрів, підписати акт доопрацювання у зв`язку із виявлення дефекту на поверхні деталей.

Будучи членом технічної ради, до повноважень якої входить прийняття актів на списання деталей (комплектуючих) і матеріалів пошкоджених в результаті збою обладнання, розуміючи, що пошкодження лабіринтів задніх з особистими номерами №3157к, №3113к є незначними, і можуть бути усунуті за допомогою токарних робіт, переконав інших членів технічної ради у необхідності підписання актів №1 від 05.07.2017 і №4 від 07.12.2017 на утилізацію зазначених вище лабіринтів.

Утилізація деталей здійснюється в цеху №30 AT «Мотор Січ», тому старший майстер  надав помічнику майстра вказівку про переміщення лабіринтів задніх з особистими номерами №3157к, №3113к до цього цеху.

Далі старший майстер просто викрав з цеху №30  лабіринти задні лабіринти, поклавши їх до поліетиленового пакету, і після завершення робочого дня  з викраденим майном покинув територію «Мотор Січі». Вкрадені деталі  сховав  за місцем мешкання.  З метою їх подальшої реалізації.

21.03.2019 року, приблизно о 18.00 год. старший майстер  намагався продати вкрадені деталі біля зупинки громадського транспорту «Ромакс» по вул. Водограйній у м. Запоріжжя, де і був затриманий співробітниками поліції.

Загальна вартість двух задніх лабірінтів — 140 440 гривень.

Суд кваліфікував дії старшого майстра  за ч.3 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), що завдало значної шкоди потерпілому.

ВИРОК. Визнати  винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 3 КК України, на підставі чого призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3  роки.   На підставі ст. 75КК України звільнити від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, якщо він протягом 1  року не вчинить нового злочину.

ДО РЕЧІ.

Стаття 185. Крадіжка

1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

3. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.