Суд оштрафовал пьяного работника «Запорожстали» на «Фольксваген Пойнтер» на 40 800 грн.

В  Запоріжжі, на вул. Північне шосе,  поліція затримала працівника «Запоріжсталі», який   керував авто «Фольксваген Поінтер» в стані алкогольного сп`яніння. Медичний огляд на стан сп`яніння проводився у встановленому законодавством порядку лікарем-наркологом у медичному закладі. Від керування транспортним засобом водій відсторонений, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Судом встановлено, що водій двічі протягом року притягався до адміністративної відповідальності за ч.ч. 1, 2 ст. 130 КУпАП України постановами  суддів Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 24.05.2019  та від 11.12.2018, за якими накладалися штрафи в розмірі 10 200 грн. із позбавленням права керування транспортним засобом на  один рік, та в розмірі 20 400 грн. із позбавленням права керування транспортним засобом на  три роки.

Підсумовуючи викладене, суд доходить висновку, що водій вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 130 КУпАП України, оскільки керував транспортним засобом, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, будучі двічі протягом року притягнутим до адміністративної відповідальності за ч.ч. 1, 2 ст. 130 КУпАП України.

Визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і накласти на нього штраф в дохід держави в розмірі 40 800  грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на  10 років. Стягнути на користь держави  судовий збір у розмірі 384  грн. 20 коп.

Щодо можливості вилучення транспортного засобу, суд вважає, що воно не може бути застосовано, оскільки водій під час вчинення правопорушення керував «Фольксваген Поінтер», який йому не належить.

http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.