В Запорожье суд снял арест с земли, выделенной для разработки месторождения каолинов в Вольнянском районе

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Запорізького апеляційного суду у складі Тютюника М., Гріпаса Ю., Фоміна В., зняла арешт з земельних ділянок Павлівської сільської ради Вільнянського району Запорізької області, які були арештовані слідчим суддею Мелітопольського міськрайонного суду на клопотання слідчого Державного Бюро Розслідувань, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Як вбачається з матеріалів провадження, слідчим управлінням Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62019080000000029 за ч. 2 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Павлівської сільської ради Вільнянського району Запорізької області, що завдало інтересам територіальної громади тяжких наслідків. Службові особи сільради видали рішення сесії «Про погодження відведення та надання дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду» № 9 від 04.10.2018, яке фактично на сесії не розглядалось, не обговорювалось та не приймалось.

Земельні ділянки були надані ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» для розробки родовища первинних каолінів у Вільнянському районі, тому апеляційну скаргу подав його директор.   Аналізуючи матеріали провадження, судова колегія дійшла висновку, що на цьому етапі кримінального провадження потреби досудового розслідування не виправдовують таке втручання у права, як арешт земельних ділянок, які перебувають у державній власності, а отже ухвалу слідчого судді не можна визнати законною та обґрунтованою.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.