Народ приморского села Преслав против сооружения у него под носом 46 ветрогенераторов

Схоже, що плани щільно вкрити територію Приморського району генеруючими спорудами вітроелектростанцій, не викликають захвату у місцевих мешканців. Особливо тих, для кого найбільш реальна перспектива жити поруч із вітряками. Тому першою реакцією мешканців Преслава на звістку про плани розміщення 46 вітрогенераторів на території колишньої сільради стало їх гостре неприйняття. Більш за все преславців обурив дефіцит інформації і те, що їх думкою ніхто не цікавився до останнього часу. Про це вони говорили під час першої зустрічі із представниками компанії, яка має плани зайти на цю територію.

Зустріч, організовану у великій залі районної ради, гучно назвали «громадськими слуханнями». Але на її початку голова Приморської ОТГ Олена Божкова звернула увагу присутніх на грубе порушення процедури проведення слухань, починаючи з помилок у оголошенні і самої організації. Намагання представника компанії щось пояснити стикнулися із радикальним настроєм присутніх на зустрічі мешканців Преславу. До речі, майже більшість від загальної кількості учасників слухань – трохи більше тридцяти — приїхали з цього села.

Але задавати питання в ні до чого не зобов’язуючій бесіді люди не хотіли. Їх метою було змусити рахуватися з їх думкою,дати можливість приймати важливі для них рішення зважено і свідомо.

Саме відсутність інформації налаштувала мешканців села проти розміщення вітряків на своїй території. Все, що люди чули, це про те, що вони крутитимуться майже поруч з оселями і про те , що для цього знадобиться величезна площа землі, майже така, яку займають земельні паї селян. Питання дуже болючі і стосуються кожного з двох тисяч мешканців Преслава. А своїми інтересами вони поступатися не бажають.

Наступна зустріч, а власне громадські слухання, організовані згідно із законодавством, мають бути проведені в Преславі, після надання технічної документації для ознайомлення, такої думки дійшли учасники заходу.Тоді преславці і задаватимуть всі питання, які їх хвилюють у ситуації, що створилася, повідомляє  http://pro.primorsk.biz/content.php?id=5025

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.