ПАРТІЙНИЙ ВАЛІДОЛ. Як у Бердянському районі партія агітувала селян аптечками

У Бердянську поліція розслідує кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 160 КК України (підкуп виборця), що карається обмеженням волі на строк до трьох років, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

В ході досудового розслідування встановлено, що 11.07.2019р. до поліції надійшло звернення від людей про те, що невстановлена особа безоплатно розповсюджує медичні аптечки з матеріалами передвиборної агітації в інтересах кандидата в народні депутати від Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ».

12.07.2019р. до Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області надійшло звернення про те, що невстановлені особи в приміщенні Дмитрівської сільської ради Бердянського району незаконно зберігають медичні аптечки з матеріалами передвиборної агітації в інтересах того ж кандидата в народні депутати від Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ»  .

13.07.2019р. до Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області надійшло звернення про те, що з початку липня 2019 року по теперішній час невстановлені особи здійснюють підкуп виборців на території міста Бердянськ та Бердянського району, шляхом надання неправомірної вигоди та безоплатно товарів, вартість яких перевищує граничний розмір, встановлений законодавством, із передвиборною агітацією за того ж кандидата в народні депутати України.

11.07.2019р. в ході проведення огляду місця події  були вилучені 10 медичних аптечок з однотипним набором вкладень з друкованим текстом на футлярах «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖИТТЯ БАЖАЮ ЗДОРОВ`Я».

12.07.2019р. в  приміщенні Дмитрівської сільської ради Бердянського району Запорізької області, що знаходиться за адресою: Запорізька обл., Бердянський р-н, с. Дмитрівка, пр. Праці, 3 виявлено медичні аптечки в кількості 146 штук з друкованим текстом на футлярах «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖИТТЯ БАЖАЮ ЗДОРОВ`Я».

В ході досудового розслідування встановлено, що вищезазначені медичні аптечки належать кандидату в народні депутати України від Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ» та призначалися для роздачі населенню Бердянського району як сувенірна продукція.

Частина 2 ст.160 КК України передбачає кримінальну відповідальність за пропозицію, обіцянку або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов`язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на участь у референдумі (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах, кандидатів від політичної партії, місцевої організації політичної партії або відмова від такого голосування, передача виборчого бюлетеня іншій особі.

Відповідно до примітки до статті 160 КК України, у цій статті під неправомірною вигодою слід розуміти кошти чи інше майно, переваги, пільги, послуги або нематеріальні активи, вартість яких перевищує три відсотки розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, які пропонують, обіцяють, надають чи одержують без законних на те підстав.

В зв`язку з наведеним суд на прохання слідчого  доручив Запорізькому НДЕКЦ МВС України провести судову товарознавчу експертиз з метою встановлення ринкової вартості вилучених медичних аптечок.

Стаття 160. Підкуп виборця, учасника референдуму

Частина 2. Пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на участь у референдумі (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах, кандидатів від політичної партії, місцевої організації політичної партії або відмова від такого голосування, передача виборчого бюлетеня іншій особі), —

караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Фото ВВП

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.