«В горисполкоме закладена бомба». Как помощник депутата «заминировал» Токмакский горсовет, где заседали фермеры

Токмацький районний суд Запорізької області виніс вирок місцевому жителю, який замінував по телефону Токмакську міську раду, де в цей час збиралися депутати та фермери на своє конференцію, повідомляють «Украинские ведомости» за посиланням на ЕДРСР.

Як встановлено в ході розслідування, невідомий близько 11.00 зателефонував до чергової частини Токмацького відділення поліції в Запорізькій області, на номер спеціальної телефонної лінії «102», та повідомив, що в будівлі міськвиконкому Токмацької міської ради, за адресою: Запорізька область, місто Токмак, вулиця Центральна, 45, закладена вибухівка.

Про вказане повідомлення було сповіщене керівництво райвідділу, по тривозі був піднятий особовий склад Токмацького ВП, викликані вибухотехніки.

01.10.2016 у Токмацькій міській раді мав пройти форум за участі народних депутатів. За дві хвилини до початку форуму поліцейський повідомив всіх, що будівля Токмацької міської ради замінована, після чого всі вийшли на вулицю. Приймати участь у зазначеному форумі були запрошені представники-селяни з різних районів Запорізької області.

Допитаний в якості свідка депутат Токмацької міської ради від «Радикальної партії»,  керівник місцевої «Самооборони», повідомив, що був на конференції сільгоспвиробників у Токмацькому міськвиконкомі. На конференцію повинен був приїхати народний депутат України Соболев від «Батьківщини». В цей час поліцейські повідомили, що надійшло повідомлення про замінування будівлі Токмацької міської ради та попросили всіх вийти з приміщення. Після чого учасники конференції вийшли з приміщення Токмацької міськради та перебували поблизу, фактично конференція пройшла на вулиці, біля приміщення Токмацької міської ради.

Як вбачається з свідчень голови Токмацької районної ради Запорізької області В. Мафтуляка 01.10.2016 об 11 годині у великій залі засідань Токмацької міської ради планувалося проведення Форуму сільгоспвиробників Токмацького району за участю депутатів усіх рівнів. На Форумі готувалися до розгляду сучасні питання місцевого самоврядування та питання мораторію на продаж землі, пільгової системи та інше.

Об 11 годині на зазначений захід зібралися сільгоспвиробники Токмацького та сусідніх районів, депутати усіх рівнів. Проведення Форуму було зірване у зв`язку з повідомленням про загрозу замінування будівлі Токмацької міської ради. З будівлі було евакуйовано близько ста людей.

Як встановило слідство, «мінером» виявився місцевий волонтер, член громадської організації «Токмацьке об`єднання воїнів АТО». Обвинувачення його у вчиненні правопорушення пояснює політично вмотивованою помстою за його активну громадянську позицію, оскільки з початку 2014 року він долучився до патріотичного руху місцевої самооборони Токмака і прилеглих до міста районів,  став активно допомагати як волонтер Збройним силам України у подоланні російської агресії у сусідній Донецькій області та сепаратистських рухів у своєму місті. При цьому діюча влада міста підтримує колишню владу «Партії регіонів» і йому неодноразово погрожували і просили вгамуватись.

Незважаючи на невизнання обвинуваченим вини, суд вважає, що його винуватість у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення в повному обсязі знайшла своє підтвердження під час судового розгляду, підтверджується сукупністю зібраних по справі та досліджених в судовому засіданні доказів.

Відповідно до висновку експерта за результатами судової експертизи звуко- та відеозапису, мовлення диктора у фонограмі анонімного повідомлення, зафіксованій у файлі, на наданому на дослідження диску для лазерних систем зчитування належить обвинувачованому. Суд вважає його вину  доведеною та кваліфікує його дії за ч.1 ст.259 КК України, як завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.

При призначенні покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, яке відповідно до ст.12 КК України відносяться до категорії тяжких злочині, особу обвинуваченого, який не судимий, до кримінальної відповідальності притягується вперше, одружений, не працює, за місцем проживання характеризується позитивно, а також бере до уваги надані стороною захисту дані про громадську діяльність, який волонтером «БФ Лебедія», членом громадської організації «Токмацьке об`єднання воїнів АТО»,   помічником-консультантом депутата Токмацької міської ради

Вирок суду: визнати   винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.259 КК України та призначити покарання  2  роки 6 місяців позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнити  від відбування покарання з  іспитовим строком 2 роки.

Опубликовано: «Украинские  ведомости», http://ukrvedomosti.com.ua

фото:ipne.ws/news/zp/

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.