Почему Зеленский терпит генпрокурора Луценко

Само существование Юрия Луценко на должности генпрокурора — это серьезный удар по репутации Президента Зеленского. Потому что это существование может объясняться только двумя причинами — юридической слабостью команды Зеленского и отсутствием у него должных волевых качеств. Или, что еще хуже, первым договорняком.

Да, снять Луценко сложно, но, как пишет Владимир Бойко: “Враховуючи серйозну обґрунтованість тих кримінальних проваджень, які зареєстровані щодо Юрія Віталійовича в НАБУ та ДБР, активізувати розслідування, повідомити йому про підозру, вивести в кайданках з кабінету й отримати ухвалу слідчого судді про відсторонення від посади на період досудового розслідування можна впродовж двох днів — аби було бажання”.

Команда юристов Зеленского могла бы, при желании, просто утопить Луценко в совершенно справедливых обвинениях, потому что Игорь Витальевич натворить успел много. Но, почему-то этого не делает. Возможно не осознавая, что Юрий Луценко на должности генпрокурора — это не только невозможность аудита деятельности Петра Порошенко и помощь последнему в заметании следов и дальнейшем воровстве. (Сегодняшний пожар на Ленкузне — свежий пример). Но это и угроза для эффективной деятельности самого Зеленского. Карфаген должен быть разрушен, Луценко должен сидеть.

Вот что пишет по этому поводу нардеп Игорь Луценко:

З’явилася заява представника Зеленського, що той не слатиме в ВР подання на звільнення нинішнього генпрокурора. Уже починають шукати зраду і договорняки.

Мушу зауважити, що президент як посадовець не може просто так взяти і вигнати Луценка (як би того мені чи Зеленському хотілося).

1. Генеральний прокурор звільняється з адміністративної посади Президентом України за згодою Верховної Ради України:

1) у зв’язку з поданням заяви про дострокове припинення повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням;

2) на підставі подання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів або Вищої ради правосуддя;

3) у разі наявності заборгованості зі сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за дванадцять місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

Луценко заяву не писав, КДКП і ВРП мовчать, бо благоденствують, аліменти у Юрвіталіча ніби відсутні, тому ЖОДНОЇ правової підстави звільняти президенту генпрокурора нині немає.

Інше питання, що якщо ти лідер нації, то не можна сидіти, склавши руки, і чекати милості від природи. Якби обрали мене, то я б цю проблему розв’язав би в середу, якщо б інаугурація була в понеділок.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.