Бій у під’їзді. В Запоріжжі озброєні невідомі намагалися вбити правозахісника

Ввечері, 6 березня 2019 року  в Запоріжжі, у під’їзді будинку № 28 по вулиці Героїв 93-ї бригади невідомими було скоєно збройний напад на правозахисника з метою його умисного вбивства, повідомляють «Украинские ведомості» з посиланням на ЕДРСР.

Як розповів потерпілий,  06.03.2019, приблизно о 22:45 год. він вийшов з квартири, в якій мешкає,  щоб поставити свій автомобіль на стоянку. Коли  вийшов з квартири, на сходах підїзду біля його квартири нікого не було. Спускаючись сходами, після того, як пройшов майданчик сходів другого поверху, до нього, з боку другого поверху, до нього кинувся невідомий чоловік, який вдарив його битою по голові, від чого він впав на підлогу.

В цей час  другий нападник почав наносити удари по тулубу. Потерпілий схопив його за куртку, потягнув на себе і той впав на потерпілого  з ножем в руці.  Він  лівою рукою схопив нападника за руку, в якій той утримував ніж,  зупинив удар ножем, який йому намагався нанести нападник.

Далі він почув два  постріли з травматичної зброї, у відповідь на які він зумів дістати з кишені куртки свій травматичний пістолет «Форт-12Р» та зробив чотири постріли у тулуб нападника, який із ножем перебував на ньому зверху. Він здійснив ще один постріл в область шиї  нападника, однак, чи влучив він в нього, йому не відомо.

З боку другого поверху підїзду до потерпілого кинувся  нападник, який  наніс йому удар битою по голові. Він зробив два постріли у бік вказаного чоловіка, однак чи влучив  у нього, потерпілому невідомо.

Він побачив, як з боку першого поверху підїзду до нього наближається третій нападник, в руці якого був пістолет, схожий на травматичний «ПМ». Той здійснив три постріли у бік потерпілого, від яких він відчув різкий біль в області правого стегна  та зрозумів, що його було поранено. У відповідь він здійснив  постріл у бік третього нападника, однак не знає, чи влучив він в нього.

Затвор його травматичного пістолету став у заднє крайнє положення, оскільки закінчилися патрони,  яких було 8  у магазині до початку нападу. Тоді ж він побачив у підїзді  четвертого нападника, який ніяких активних дій щодо нього не здійснював, однак разом із трьома раніше описаними чоловіками почав втікати з підїзду.

Нападник, який був із ножем та нападник, в якого була бита, були поранені потерпілим. Ймовірно, ним же був поранений і третій нападник, що був з пістолетом, оскільки після пострілів потерпілого, останній припинив стрільбу та впав на підлогу. Потерпілий пояснив, що нападники були у балаклавах, які двоє з нападників в подальшому зняли самостійно, з одного з них він зняв балаклаву під час боротьби.

Коли нападники втікали, вони допомагали один одному встати на ноги. Після втечі нападників потерпілий піднявся, повернувся до квартири, щоб узяти ще зброю та наздогнати нападників, однак дружина та діти, які перебували у квартирі, не дали йому змогу це зробити. Напад  повязує зі своєю правозахисною діяльністю.

Відомості за вказаним фактом 07.03.2019 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019080070000415 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та розпочате досудове розслідування, повідомляють  http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.