Слідчому закон «по барабану». Як працює новостворене Державне бюро розслідувань

Шевченківський районний суд м. Києва зобов’язав слідчого Державного бюро розслідувань внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення на підставі звернення трьох народних депутатів, які вимушені були звернутися до суду з скаргою на дії слідчого ДБР, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Як встановлено судом, 08.02.2019 року три народних депутати України направили на адресу Державного бюро розслідувань депутатське звернення, в якому містяться відомості про вчинення кримінального правопорушення. Вказане звернення було отримано уповноваженою особою Державного бюро розслідувань 11.02.2019 року,  що підтверджується витягом з сайту «Укрпошта».

В порушення положень ст. 214 КПК України відомості про вчинення кримінального правопорушення станом на день подання скарги до суду до ЄРДР  слідчий Державного бюро розслідувань не вніс і в суд не з’явився, хоча про час та місце розгляду скарги нардепіі повідомлявся належним чином.

Відповідно до ч. 1 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинення кримінального правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Судом визнана бездіяльність слідчого Державного бюро розслідувань, яка полягає у невнесенні відомостей про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.