На автостанции райцентра Васильевка полиция задержала пассажира с гранатой. Из зала суда

Райцентр Василівка Запорізької області.  В приміщенні зали очікування Василівської автостанції, розташованої на вул.Соборна, 1 «А» в м. Василівка Запорізької області, у громадянина  поліція вилучила бойову ручну наступальну осколкову гранату РГД-5, який містить в собі заряд бризантної вибухової речовини — тротил, масою 100-115 г, придатний для здійснення вибуху, , повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Затриманий пояснив, що 20 серпня 2018 року, в денний час доби, він гуляв по парку, який розташований в м. Запоріжжі між зупинками «Анголенко» та «Малий ринок» та на газоні виявив сумку чорного кольору, схожу для ноутбуку, відчинив її та побачив в середині гроші в сумі 600 грн. та якісь інші тверді предмети у целофановому пакунку, який він не розгортав та вирішив сумку взяти із собою.  На знайдені у сумці грошові кошти він придбав пляшку спиртного напою, який вжив з раніше незнайомим йому чоловіком та у якого в цей же вечір придбав пістолет за 200 грн., для самооборони, потім сумку із наявними у неї речами він перевіз на транспорті за місцем свого проживання в с.Кам’янське.

08.09.2018 року, близько о 12-30 год. коли він направлявся на роботу, де працює на полях, і перебуваючи в залі очікування автовокзалу м. Василівка, до нього підійшли працівники поліції та попросили показати для огляду речі. В ході проведення огляду, у нього було виявлено працівниками поліції в присутності понятих вилучено  граната, яка знаходилася у раніше знайденій ним сумці. Про те, що в знайденій сумці зберігалася бойова граната, він дізнався вже в ході огляду, оскільки раніше сумку не відчиняв та не цікавився (!) її змістом.

Обвинувачений раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення корисливих злочинів, а також за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних речовин, судимість за які на теперішній час знята та погашена у встановленому законом порядку,  на теперішній час обвинувачується у вчиненні злочину проти громадської безпеки, який відноситься до категорії тяжких злочинів.

Разом з тим, свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся, в ході судового розгляду кримінального провадження активно сприяв встановленню істини по даному кримінальному провадженні, що суд відносить до обставин, які пом’якшують його покарання. Покарання  — три  роки позбавлення волі,  на підставі ст.ст.75,76 КК України звільнити від відбуття призначеного покарання протягом випробувального строку — один рік.

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.