В Запорожье суд обязал прокуратуру работать по закону

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Крамаренко І.А., розглянув у судовому засіданні скаргу представника ТОВ „Запорожпроект на бездіяльність посадових осіб прокуратури Запорізької області, що полягає у невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР

В обґрунтування доводів скарги заявник посилався на те, що 17.10.2018 року директор ТОВ «Запорожпроект» звернувся до прокуратури Запорізької області із заявою про вчинення кримінального правопорушення. Проте, всупереч вимогам ст.214 КПК України, станом на день подачі скарги до суду, відомості за вказаною заявою до ЄРДР не внесені. Заявник просив зобов’язати відповідальних осіб прокуратури Запорізької області внести відомості за його заявою до ЄРДР.

Прокурор у судове засідання не з’явився, надав заяву про розгляд вказаної скарги у його відсутність, в якій просить відмовити у задоволенні скарги, у звязку з відсутністю підстав для внесення відомостей до ЄРДР.

Судовим розглядом встановлено, що 17.10.2018 року директор ТОВ «Запорожпроект» звернувся до прокуратури Запорізької області із заявою про вчинення кримінального правопорушення, яку прийнято 17.10.2018 року та зареєстровано за №1278. Відповіді на теперішній час на вказану заяву не надано.  Як вбачається з матеріалів скарги, заява директора ТОВ«Запорожпроект» про вчинення кримінального правопорушення від 17.10.2018 року містить обставини правопорушення. При цьому, наявність чи відсутність складу злочину в діях осіб, на яких вказує скаржник у заяві, може бути встановлена слідчим лише під час проведення досудового розслідування кримінального провадження, з врахуванням усіх обставин та перевірки одержаних доказів.

У зв’язку з вищезазначеним, суд вважає, що скаргу слід задовольнити та зобов’язати уповноважених осіб прокуратури Запорізької області внести відомості, викладені у заяві директора ТОВ «Запорожпроект» від 17.10.2018 року, до Єдиного реєстру досудових розслідувань у відповідності до ст. 214 КПК України.

Суд зобов’язав прокуратуру Запорізької області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою директора ТОВ „Запорожпроект» від 17.10.2018 року про вчинення кримінального правопорушення та розпочати досудове розслідування, про що проінформувати заявника.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.