В Запорожье фальшивомонетчики печатали фальшивые гривны и доллары

Заводське відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області розслідує карну справу за ознаками кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 2 ст. 199 КК України (підробка валюти),  повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець Запоріжжя, не маючи постійного джерела доходу, вступивши в злочинну змову з двома громадянами, розробили злочинний план по виготовленню та збуту підробленої національної валюти України, а також іноземної валюти у виді банкнот та   обрали місце, де будуть виробляти підроблені грошові кошти НБУ та доларів США.

 Придбавши відповідну компютерну та розмножувально-копіювальну техніку з повно-кольоровим відтворенням зображень, а також необхідні матеріали за допомогою яких, знаходячись у м. Запоріжжя, вул. Трансформаторників, 95, з липня 2018 року по 09 жовтня 2018 року, виготовляли підроблені банкноти НБУ та доларів США, які збували громадянам на території м.Запоріжжя.

14.09.2018 приблизно о 13 годині 30 хвилин, знаходячись поблизу зупинки громадського транспорту «Трампарк», розташованої по вул. Козача в місті Запоріжжі, перебуваючи у салоні автомобіля Opel Vectra,  збув власнику цього авто підроблені шість банкнот номіналом 500 гривень за 1000 гривень. Ведеться слідство за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України, а саме зберігання з метою збуту, а також збут підробленої національної валюти України, вчинені за попередньою змовою групою осіб. 09 жовтня 2018 року о 18.00 мешканець Запоріжжя затриманий в порядку ст.208 КПК України.

ЯК ВІДРІЗНИТИ ФАЛЬШИВУ БАНКНОТУ 500 ГРН

500 гривень можна відрізнити по наявності мікродруку — трикутник з оком. На лицьовій стороні купюри номіналом у 500 грн в інфрачервоному світлі повинні бути видно: частина портрета Григорія Сковороди без обличчя, тобто волосся, піджак і контур шиї.

Герб, так званий OVI-номінал у вигляді ромба праворуч від портрета, а також фрагменти слів «УКРАЇНА», «П’ЯТСОТ П’ятдесят», частина великого номіналу і дві нижні точки тактильного опуклого знака — для людей з ослабленим зором.

Фото prostobankir.com.ua

4. Під ультрафіолетовим світлом на купюрах можна побачити блискучу стрічку, а також додатковий знак з купюри номіналом. На підроблених — такого знака немає. Така ж стрічка видно, якщо подивитися на купюру, підносячи її до світла.

Фото prostobankir.com.ua

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.