З запорізькою мерією судяться за землю під сонячні станції, яку вона віддала фірмам депутатів

Директор ТОВ «Чисте місто-Запоріжжя» Юлія Вовк подала позов на Запорізьку міськраду, вимагаючи скасувати рішення міськради щодо передачі земельних ділянок фірмам під будівництво сонячних електростанцій. Про це написав «Запорізький центр розслідувань».

30 травня 2018 р. пройшла сесія Запорізької міськради, яка стала рекордною за кількістю розданої землі. 150 гектарів пішло фірмам на установку сонячних електростанцій. У липні фірма «Чисте місто-Запоріжжя» подала позов на скасування прийнятих рішень, що стосуються декількох ділянок.

Першу ділянку на 36 га поруч з перетином Оріхівського шосе і траси Харків-Сімферополь відвели ТОВ «Солен Енерджі».

Ще дві ділянки на 37 га і 18 га на території Передаточніського гранітного кар’єру віддали в оренду ТОВ «Відновлювальна енергія Запоріжжя». 100% цієї фірми оформлені на ТОВ «Токмак Солар Енерджі». У ній половина належить депутату обласної ради від Опозиційного блоку і голові комісії по інфраструктурі, промисловості  Олександру Рєпкіну. А друга половина належить ТОВ «Астра капітал груп», де сьогодні фіндиректором числиться глава бюджетної комісії Запорізької міськради, інший оппоблоківец Руслан Божко.

В обґрунтуванні позову «Чисте місто-Запоріжжя» заявляє, що позивач подавав документи на отримання цих територій в оренду, але міськрада в порушення законодавства не проводила аукціон.

Земля біля Оріхівського шосе, на думку позивача, не могла бути передана під будівництво станції, так як ця територія на Генплані Запоріжжя призначена для громадської забудови, а не промислової.

Що стосується землі біля кар’єра, в позові вказується на те, що ця територія мало придатна для розміщення сонячної станції. Ця ділянка має нерівну поверхню, з великою кількістю пагорбів, ярів, провалів і териконів.

Юридична служба Запорізької міськради заперечує всі претензії, вказуючи, що позивач вимагає скасувати рішення №44, хоча воно є просто збіркою всіх проектів земельної документації, а потрібні питання по землі мають інші номери рішень. Відносно відсутності аукціону, в мерії послалися на те, що землі енергетичної інфраструктури не підлягають продажу на торгах.

Журналісти звернули увагу, що земельна ділянка, віддана ТОВ «Відновлювальна енергія Запоріжжя», в матеріалах міськради відрізняється контурами і розташуванням від вже оформленої ділянки на кадастровій карті.

Міськрада вважає, що рішення прийнято відповідно до Генплану і плану зонування територій міста. Крім цього, юристи мерії вказали на те, що фірма, права якої не порушено рішенням №44, не може вимагати в суді його скасування.

ТОВ «Чисте місто-Запоріжжя» належить через ПП «Приват-Інвест Група» Ірині Комовій, дружині бізнесмена Максима Дрозденка. Раніше фірми підприємця брали участь в міських тендерах на прибирання снігу, листя, вивіз сміття, але їх незмінно дискваліфікували.

http://zp.nashigroshi.org

 Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

 

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.