На Запоріжжі суд визнав протиправною діяльність Григорівської сільради

Голова Григорівської сільської ради Запорізького району Запорізької області «водил за нос» місцевого підприємця, який звернувся сільради із заявою присвоїти поштову адресу його  павільйону з літнім майданчиком, розташованому на 310-му км  автотраси «Харків-Симферополь»,  село Григорівка, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Як з’ясувалося в  судовому засіданні, вирішення вказаного питання, відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відноситься до виключної компетенції пленарного засідання сільських, селищних, міських рад.

Однак, в порушення вищевказаних вимог, виконавчим органом Григорівської сільської ради це питання не було підготовлено та внесено на розгляд сільської ради,  заява підприємця не була розглянута на пленарному засіданні сільради, що  свідчить про протиправну бездіяльность органу місцевого самоврядування.

Твердження голови сільради про те, що павільйон знаходиться за межами села Григорівка, а розпорядником земель за межами населеного пункту є Запорізька районна державна адміністрація, а отже питання про присвоєння адреси павільйону повинно розглядатись райдержадміністрацією, суд не взяв до уваги, оскільки відповідачем не надано ґрунтовних доказів зазначених доводів.

Відтак суд визнав протиправною діяльність Григорівської сільради та  зобов’язав сільську раду розглянути заяву щодо присвоєння поштової адреси павільйону з літнім майданчиком № 89, та прийняти відповідне рішення.

Фото ВВП

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.