Пред’явлено, задоволено, повернуто. Прокуратура  Запорізької області у 2017 року працювала аж гай шумів

Органами прокуратури  Запорізької області упродовж 2017 року на захист інтересів держави пред’явлено позовних заяв на загальну суму понад 684 млн грн, судами задоволено 118 позовів — на 893,5 млн грн. У провадженні суду ще залишається 54 позови та заяви на суму 45,6 млн грн.

Більшість пред’явлених позовів саме з актуальних напрямів. Зокрема, прокурорами ефективно застосовувалися представницькі повноваження на захист інтересів держави у сфері земельних відносин. У вказаній сфері пред’явлено позовів на суму майже 672 млн грн, судами задоволено 72 позови на суму 696,8 млн грн.

Так, господарським судом Запорізької області 29.05.2017 задоволено позовні вимоги прокуратури області в інтересах держави в особі Запорізької міської ради до приватного підприємства «Стерк» про стягнення заборгованості за договором оренди земельної ділянки у сумі понад 500 тис грн, розірвання договору та зобов’язання повернути територіальній громаді земельну ділянку, яка розташована у центрі міста Запоріжжя, площею 10,5 га вартістю 287 млн грн.

Протидія неправомірним посяганням у бюджетній сфері була та залишається одним із пріоритетних напрямів у роботі органів прокуратури області. Усвідомлюючи необхідність стабільного функціонування бюджетної системи, органами прокуратури області вжито заходів представницького характеру з метою стягнення до бюджетів 5,5 млн грн, судами задоволено 7 позовних заяв на суму понад 193 млн грн.

Так, рішенням господарського суду Вінницької області від 20.11.2017 частково задоволено позов прокуратури Запорізької області в інтересах держави в особі Служби автомобільних доріг у Запорізькій області до ПАТ «Уманьавтодор», а саме стягнуто неповернуті аванси, які надавались на будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро, у розмірі майже 172 млн грн та пені у розмірі 17 млн грн.

На захист охорони навколишнього природного середовища пред’явлено позови на суму 16 млн грн, з яких наразі вже задоволено — на 7,6 млн грн.

За участю прокурорів у 2017 році судами розглянуто 668 справ. За активної участі прокурів у справах, порушених за позовами інших осіб, поновлено інтереси держави на суму 3,7 млн грн.

Завдяки принциповому реагуванню за апеляційними та касаційними скаргами прокурорів скасовано 51 незаконне судове рішення.

За вказаний період забезпечено виконання рішень на суму майже 748,4 млн грн. Рівень виконання склав 93% (середній по державі – 52,2%). На виконання судових рішень державі та територіальним громадам повернуто майже 1,5 тис га земель. Забезпечено ефективне реагування на порушення закону державними виконавцями та боржниками – задоволено 200 відомчих та судових скарг.

Органи прокуратури області не залишились осторонь злочинних посягань на інтереси держави. Зокрема при здійсненні представницької діяльності розпочато 79 кримінальних проваджень, з них: з питань земельних відносин – 46, у сфері охорони навколишнього природного середовища – 5, у бюджетній сфері – 4, з питань державної та комунальної власності – 2, з питань виконання судових рішень – 22.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.