Хто є «ху» у Верховній Раді: сюжет одного голосування. Коментар ДНЯ

В нашому парламенті відбулася надзвичайна подія. Демократичні сили ( БПП і «Народний фронт») вперше об’єдналися із «Опозиційним блоком», щоб зняти демократичного депутата  Єгора Соболєва («Самопоміч») з посади голови антикорупційного комітету Верховної Ради.

      Усього проголосувало «за» 256 депутатів. «За» дав «Опозиційний блок» 32 депутатів. Якщо їх викреслити, то 226 не буде. Бо «Самопоміч» та «Батьківщина» проголосували проти. А голосів Радикальної партії Ляшка не вистачило.

      Як каже у таких випадках відомий громадський діяч і художник Сергій Поярков: «У-х-х-х!» Але ми не будемо повторювати його недипломатичні вирази! Тільки звернемо увагу на тих, хто в демократичному блоці проголосував «за», бо, на жаль, наступив для них момент істини,і ми, виборці, повинні знати своїх героїв. Тим більше, що вони всі разом, і з Президентом і Урядом, довели країну до жалюгідного стану.

      Ну, так хто там послухався Президента? Хто не хоче боротися з корупцією? Починаємо із Блока Петра Порошенко. Цілих 108 народних обранців сказали «за»! Проти було 9, утрималися 4, не голосувало 7, відсутніх біло 10. Трошки  людей із совістю залишилось у Блоці Порошенка.

      Виявляється, сам Президент не хоче боротися з корупцією! Аякже! А куди дівати свої незліченні статки? Це вам не виділяти із скупого сімейного бюджету 250 гривень у день!

      Всіх депутатів я не знаю, тому буду зупинятися на тих, кого знаю. Давайте подивимось на героїв Порошенка!

      Артюшенко стоїть серед знайомих на першому місці! І треба ж бути такому збігу! Якраз за цього Ігоря Артюшенка голосувала моя сім’я! Ну, чи не западло? Хто за тебе, улюбленець ти наш, тепер проголосує! Далі стоїть у списку Барна. Він почав смердіти, коли хапав за причинні місця самого пана Яценюка, смердить, зрозуміла річ, і досі. Далі бачимо Вінника. Ну, що ж, і це не дивина! Із такими думками, видно по обличчю, тільки в такій «розумній кумпанії» і бути!

      Далі по списку йде Гринів. Ну, хто б сумнівався! З такою пачкою де думати про людей! Далі всім відомий Ар’єв. Ну, пане Ар’єв, я такого від Вас не чекав! Значить, всі Ваші слова, що Ви виголосили до цього, це звичайна брехня у підворітні! Березенко – наступний. Ну, що сказати, розумний хлопець та тільки дядько, мабуть, перетягнув на свою сторону. А дядько – сам Матвієнко, бувшимй перший секретар ЦК комсомолу України! Ну, як тут устояти! Білозір – співає добре, а в політиці ні зуб ногою!

      А далі вигляда бувший член партії Януковича пан Герасимов, він тепер вірний боєць Порошенка! Хто б сумнівався! Уродзьонний повзати, злетіти не може!

За ним стоїть власною персоною моторний одеський парубок, мажор Гончаренко, не з одеського кічману, а з одеської Партії регіонів! Ну, відносно цього добродія я не помилився —  гнучкість шиї, і не тільки, відома всім!

      А тепер ми підійшли і до самого дядька Матвієнка! Аякже, з комсомольських часів відома людина. Взагалі, це дуже добре, що у Верховній Раді сидять батьки із дітьми, дядьки із племінниками. А тепер треба рости углиб – подавайте нам онуків із дідами. Діди вже є, оце зупинка за онуками. Дивлячись на наших депутатів, віриш, що цю перепону вони здолають вже у майбутній Верховній Раді.

      Ось і борець із Всесвітнім капіталом, сам пан Каплін! Ну, як не боротися із корупційними схемами! А пан Каплін бере вище, спочатку розіб’ємо антикорупційні, а потім доб’ємо і корупційні, якщо залишиться час на богоугодное дело!

      А ця фігура до сліз відома – Князевич! «Чего изволите, сударь!» Якщо не помиляюся, так казали на сцені слуги своєму пану. Князевичу, судячи з усього, це знайома репліка. Далі в цій шерензі борців за народне щастя , непоступливий Кононенко. Молодець! Хватонув і в кишеню!

      Хто здивував, так це Куніцин! Ось як він бореться за звільнення Криму!

      Ну, а далі Ірина Луценко в цій же шерензі уболівальників за тепле містечко. Не дивуюсь, бо їй би хоч куди ногою всунутись, а там хоч трава не рости!

      А тепер виходимо на залізний паркан із каліброваного чиновника Третьякова та Героя Мамчура. Шановний Герою! Не з тими Ви стали в одну шеренгу на прю!

      Далі бачимо Порошенко О.П.! Як тут не згадати слова Гоголя! «А поворотись, сынку!» Не підвів свого батька синок, повернувся у потрібну сторону! А поруч стоїть наш Сабашук із Запоріжжя. І не дивно, бо на трубах, воді і світлі стати мільйонером, як дехто на шоколаді, це треба вміти! У своїй компанії Ви, пане Сабашук!

      А тут вже вигулькнула з-за рогу Южаніна. Особистий товариш нашого Президента! Ну, хто б міг подумати, що вона буде стояти в іншому місці!  Звичайно, буде стояти там, де поставить Сам!

      Ну, і на останок з’явився знову наш депутат із Запоріжжя Фролов.  Чим він запам’ятається у своїй каденції? Тим, що сам себе вибрав ректором в університеті в Запоріжжі. Ось так він слідкує за законністю! Тому і не дивно, що проголосував проти Соболєва. Хай не заважає жити!

      А тепер давайте подивимося на героїв «Народного фронту». Список відкриває Юрій Береза. Ну, Юрію, не чекав! Далі йде Бурбак. Тут усе ясно, видно пана по халявах!

      Що дивує, що в цьому ряді стоїть Гаврилюк М.В. Ну, пане Гаврилюк, швидко Ви спеклися. А пам’ятаєте, як Ви стояли голим, у одних шкарпетках, в центрі Києва і за Вас вболівала вся Україна? А тепер Ви добре одягнутий, а на Вас жодна людина в Україні не дивиться, наче Вас і немає! Тьху!

      Біля Вас розташувався ще один боєць невидимого фронту, Геращенко А.Ю. На фіга йому антикорупційна боротьба, коли у нього і без неї все срослось! І Дейдей серед еліти! Ти, диви, не виперли із своїх рядів!

      Ну, і окраса списку, Пашинський С.В., із снайперською рушницею, так добре, коли з нею ходити по дорогах. А там і забіжить до Парубія, дасть йому по старій дружбі вказівки. На чорта йому та іноземна антикорупційна фігня!

      О, і Тетерук тут! Боєць! Одним ударом десятерих убивахом! А може краще йому не відсиджуватися у Пекельній залі Верховної Ради, а туди, на тиху місцину в окопі АТО? Місце холоне там!

      І велеречивий пан Логвинський стоїть у бойових порядках когорти! Тільки не розумію, Ви за чи проти? А, і за і проти! Дуаліст Ви наш терпеливий!

      А далі замикає ряди «Народного фронту» подруга Пашинського з рушницею, Чорновіл. Ну, що тут можна сказати? Яке дибало, таке і здибало!

      Додам до цього списку ще двох Героїв – Парубія і з його першою заступницею Ірочкою Геращенко. Молодці! Слів немає! Хороших!

      А тепер хочу дати без коментарів прізвища депутатів «Опозиційного блоку». Коментарі зайві. Бо їхні прізвища самі за себе говорять. Бахтеєва, Бойко, Добкін, Іоффе, Мирошниченко, Новинський, Папієв, Шуфрич, Балицький, Вілкул, Долженков, Ківалов, Шенцев, Шурма.

      Ну, як вам такий союз? Від запеклих борців за щастя народне і до тих, хто це щастя розворовує вже 216 років!

      Ну, і родзинку на закінчення! Пам’ятаєте депутата Богуслаєва із Запоріжжя? Героя України! Він до вчорашнього дня не був на засіданнях Верховної Ради жодного дня, жодної хвилини. А вчора      прилетів на власному літаку, щоб проголосувати проти антикорупційної боротьби! І власноруч натиснув кнопку «за», і з полегшенням витер піт з державного чола від такої пекельної роботи!

      Ось вам союз БПП, «Народного фронту» та «Опозиційного блоку», уквітчаний самим Петром Олексійовичем! Як бачите, щось  добре  чекати від них є марною справою. Бо таких убогих духом жебраків ніде не знайдете!

      Але на закінчення не можна не сказати про тих, хто проявив принципову і чесну позицію в БПП та «Народному фронті» і проголосував проти. В БПП таких виявилося 9: Антонищак А.Ф., Вадатурський А.О., Кривенко В.М., Заліщук С.П., Кишкар П.М., Кривохатько В.В., Лещенко С.А., Найєм М., Новак Н.М..

      А в «Народному фронті»  таким виявився лише один —  Ємець Л.О.. Як казали в старі часи : «з ними можна йти у розвідку»!

      Оце голосування у Верховній Раді виразно показало, хто за будівництво міцної, багатої України, а хто думає тільки про свої кишені.

Віталій Шевченко, оглядач

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.