Пенсійна реформа чи відверта дурня. Іронічний коментар ДНЯ

Я побачив в Інтернеті цікаві цифри, в яких більш менш докладно розповідається про пенсійну реформу, до якої звернута зараз увага всього суспільства і про яку так багато кажуть наші можновладці, приписуючи усі переваги реформи собі.

      Давайте спокійно проаналізуємо ці цифри.  По-перше, на 1 жовтня 2017 року в нас на Україні є 11.766.808 пенсіонерів. З 1 жовтня пенсіонери отримали зміни до своїх пенсій таким чином: до 200 гривень отримали перерахунок 4.794.8 тисяч пенсіонерів.

      Зверніть увагу, що яка була пенсія у цих 4.794.8 тис. пенсіонерів, не вказано. Підемо далі. Від 200 гривень до 300 гривень отримали добавки 839.8 тис.пенсіонерів. Знову не вказано, а яка у них була пенсія до 1 жовтня!

 Наступна група: від 300 до 400 гривень. Це стосується 559.8 тисяч пенсіонерів.  Щоб не повторюватись, скажу зразу, що і тут і в наступних групах НІДЕ не вказано, яка в них була попередня пенсія.

      Тепер далі: від 500 гривень до 1000 гривень отримали 1млн 291.6 тис. осіб. Якщо попередні розділи підвищувались в середньому на 100 гривень, то тут зразу же ріст на цілих 500 гривень і знову ж ніяких пояснень!

      А далі ще краще! Ріст від 1000 гривень до 2000 гривень отримали 1.332.0 тис. пенсіонерів. І знову ніяких пояснень. Що, не потрібно пояснювати? Мені здається, що навпаки, пояснень усе суспільство вимагає. Бо бачимо, які в нас керівники при владі. Не вміють ні читати, ні писати. А в деяких дипломи куплялись на базарі.

      Підемо далі. Наступний ривок (бо по іншому це не назвеш!) від 2000 гривень до 4500 гривень отримали 651.9 тисяч пенсіонерів.

 І останній розділ: понад 5000 гривень (А це скільки? Наприклад, від 5000 гривень і до 10 000 гривень! Одним дали до пенсії 200 гривень, а іншим 5000 гривень! І це називається пенсійною реформою?! Тримайте мене, бо я зараз упаду! Правду кажуть, що якщо не слідкувати за нашими можновладцями, то вони рознесуть нашу державу у пух і прах! Реформатори! Їхній рівень, усіх оцих Ахметових, Пінчуків, Гройсманів, Порошенків і іже з ними, не вище плінтуса!).

      Понад 5 000 гривень (це остання група пенсіонерів)  отримали 98.8 тисяч пенсіонерів.

      Тепер, якщо скласти всіх цих «осчастливленных» і відрахувати їх від 11 мільйонів 766 тисяч 808 пенсіонерів, то вийде ще півтора мільйонів, про яких пенсійна реформа глухо, як в танку, мовчить. Чи в них залишився прожитковий мінімум у 1700 гривень (привіт Гройсману!), чи вони досягли рятівного бар’єру у 5000 гривень, — ніхто не знає!

      Додам до цього, що найбільш популярна відповідь від пенсійного фонду, коли до них зверталися пенсіонери, була така: «У вас була маленька зарплатня!» або: «У вас був невеликий стаж!» Тобто, всі ці люди в Україні, які працювали на неї усе своє життя, жили, виявляється, зовсім в іншій державі!

      Цілком зрозуміло, що це не реформа пенсійна! Не потрібно бути Гройсманом або Порошенком, чи на худий кінець, Юрасиком Луценко, щоб зрозуміти це.

      Поки ми рахуємо свої пенёнзы, Гонтарєва, яка «посадила» гривню, і досі у відпустці. Порошенко ніяк не може відправити у відставку такого цінного кадра! Невже в країні не можна знайти гарного фінансиста, який б витягнув усіх нас із цієї халепи?

      А рішення дуже просте. Всім пенсіонерам, хто має пенсію менше 5000 гривень, додати до 5000 гривень. А у кого більше, — залишити на цьому рівні. Зрозуміло, що можновладці усі від Порошенка з Гройсманом і до Буряка зарепетують, що у державі таких грошей немає. Є! Тільки перестаньте красти у людей по-чорному. Тоді вийде справжня пенсійна реформа. А не ця херня, яку ви називаєте реформою!

Віталій Шевченко

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.