Радио «Свобода» о политическом преследовании кандидата Кривохатько

«Запорізька обласна прокуратура оголосила в розшук кандидата в народні депутати від партії «УДАР» Вадима Кривохатько. Слідчі говорять, що проти нього порушені кримінальні справи. Представники кандидата кажуть, що це переслідування опозиційного політика.  У ситуації намагався розібратись регіональний кореспондент радіо «Свобода» Дмитро Мороз: — Прокурори оголосили кандидата в нардепи від партії «УДАР»  Вадима Кривохатько у розшук кілька днів тому. Цьому передували численні спроби викликати його на зустріч, але сам Кривохатько так і не з явився.

Говорить прес-секретар прокурора області Маряна Піскунова: «З метою ретельного зясування  обставин Вадим Кривохатько неодноразово викликався до прокуратури Вільнянського району та області для надання пояснень та слідчих дій. Жодного разу він не зявився, вводячи слідство в оману щодо причин неявки та свого фактичного місця знаходження. При  цьому він спілкувався з преставниками деяких засобів масової інформації, повідомляючи недостовірну інформацію про нібито 30 слідчих прокуратури, зайнятих у розслідуванні цієї кримінальної справи». 

Дмитро Мороз:  Радіо «Свободи» вдалося зустрітися з самим кандидатом  в народні депутати. Проти нього порушили чотирі кримінальні справи, каже Кривохатько. В обласній прокуратурі підтверджують наявність лише двох. По одній справі він начебто має причетність до несплати податків, по іншій – до порушення трудового законодавства. До виборів кандидат очолював фермерське господарство у Вільнянському районі Запорізької області.  На початку передвиборних перегонів став керувати обласним штабом партії «УДАР» Віталія Кличка. Вадим Кривохатько каже, що всі кримінальні справи – це політичне переслідування з боку влади. Він додав, що ще до відкриття кримінальних справ йому телефонували невідомі, які пропонували   відмовитись від участі у виборах.

Вадим Кривохатько: — Я повязую це з тим, що у мене достатньо нормальний рейтинг, у мене  непогані шанси пройти по цьому округу, але тут є установка – на девять округів повинно пройти девять кандидатів від партії влади, тобто від Партії регіонів.

У Партії регіонів спростовують свою причетність до переслідувань будь-яких кандидатів у депутати. Про це заявив голова обласного осередку регіоналів Олександр Пеклушенко: «Единственный человек, который может быть объективным в этом деле, это человек по профессии судья…»

Дмитро Мороз:— Адвокати Вадима Кривохатько кажуть, що зняти зараз з перегонів його неможливо.  Принаймні, законних важелів для цього немає. Зустрічі з виборцями він не проводить, але не сумнівається, що на своєму 82-му окрузі переможе. 

Радіо «СВОБОДА», 25  серпня 2012 року

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий