Термінова робота для Президента

Я вважаю, що знайшов конкретну роботу нашому Президенту Петру Олексійовичу. Бо останнім часом він тільки вояжує у Європу, а коли не вояжує, то нагороджує героїв з АТО. Буває, правда, ще зробить якусь заяву чи роз`яснення на телебаченні. Мовляв, тому, що я сказав, не вірте, бо я теж дуже люблю волонтерів. А Ложкін, Шокін, Муженко, — це окремі історії.

Так ось про роботу. Тим більше, що Президент є гарантом Конституції. А там записано: «Стаття 71. Вибори до органів державної влади та органів місцевого самоврядування є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування».

Там ще є і інша стаття, 68-а. «Кожен зобов`язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей».

Тобто, гарант Конституції повинен створити умови для кожного громадянина України, щоб той мав можливість виконати своє конституційне право шляхом таємного голосування, не посягаючи на права і свободи, честь і гідність інших людей, вільно проголосувати, щоб ніхто не міг порушити його вільний вибір.

Бо тільки такі вибори можуть створити органи державної влади або органи місцевого самоврядування, які б відповідали справжньому вибору суспільства і кожної окремої людини.

Саме з цим у нас не зовсім добре. Наприклад, як у нас в Запоріжжі з цим питанням? Працівники «Запоріжсталі» голосують за того, кого вказало керівництво комбінату. І практично така людина потрапляє або в крісло депутата Верховної Ради (Карташов), або в крісло міського голови (Буряк).

У нас у місті є ще один колектив робітників, які постійно голосують за свого директора. Це «Мотор-Січ», і зрозуміло, що його директор постійно потрапляє у Верховну Раду (Богуслаєв).

Я, наприклад, до виборів у Маріуполі вже знав, хто там переможе. І котику ясно, що там переможе той, на кого покажуть виборцям впливові люди міста.

Якби це не стосувалося кожного з нас, то тоді можна було б на подібні порушення не звертати уваги. Але ж вони нав`язують нам свій вибір. І потім ми бачимо у Верховній Раді таких птеродактилів, яких навіть Революція Гідності не здихалася.

Тому нашому дорогому Президенту треба подумати над тим, чому статті №68 і №71 Конституції у нас не діють. І йому треба зробити все для того, щоб ці статті, нарешті, запрацювали.

Бо тоді яка різниця із радянським періодом, коли в бюлетені було одне прізвище і ми кидали його в урну навіть не читаючи. Тим більше, що кваліфікованих юристів у нього багато. Одна тільки Центральна Виборча Комісія нашпигована вщерть такими.

Таким чином, треба зробити все для того, щоб цього в майбутніх виборах більше не було. Бо нащо в нас повинні бути депутати Верховної Ради або мери міст, які йдуть у владу, щоб представляти там тільки себе?

Віталій ШЕВЧЕНКО,

(Украинские ведомости)

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.