На Великом Лугу раздерибанили землю детского лагеря. Следствие

Посадові особи запорізької мерії незаконно передали до приватної власності комунальні землі розміром 2,5 га. Про це йдеться в ухвалі Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 30 вересня.

Згідно матеріалів справи, в 2003 році році ПП “Аукціон 4” викупило з державної власності піонерський табір “Дружба”, що включає в себе будівлі, розташовані на земельній ділянці загальною площею 9,7 га по вул. Ленська/Котельникова, 19/11.

В травні 2006 року на сесії Запорізької міськради затвердили “Коригування техніко-економічного обґрунтування функціонування селища Великий Луг міста Запоріжжя”, відповідно до якого ділянка, на якій розміщується табір “Дружба”, змінює  своє містобудівне призначення із земель рекреації на землі житлової забудови.

В подальшому фірма “Аукціон-4” продала будівлі табору ТОВ “Преміумстандартсервіс”, ПП “Алара Клуб” і ТОВ “Парус-М”, які, в свою чергу, оформила право користування ділянками під будівлями площею 5,5 га, 1,5 га і 0,89 га відповідно.

  Червоним виділено ділянки, які фігурують у провадженні. Зеленим – розташування будинків Рильського, Пономаренко, Кропачек

Пізніше прокуратура висунула протест проти зміни цільового призначення ділянок і у 2011 році депутати міськради прийняли рішення про визнання спірних земель виключно рекреаційними, без можливості житлової забудови.

Усупереч цьому, Виконавчий комітет погодив та віддав на затвердження Запорізької міської ради землевпорядну документацію щодо передачі у приватну власність 26 земельних ділянок, відповідно до заяв осіб від червня 2012 року, зокрема, і за рахунок земель, які перебували в оренді вищезгаданих фірм.

Тож на підставі вищесказаного, слідство просило суд надати доступ до документів щодо передачі землі у приватну власність, зокрема і відповідних заяв, та отримало згоду.

Кінцевим власником ТОВ “Преміумстандартсервіс” є кіпрська компанія “Ейнтрівуд Інвестменс Лімітид” безпосередньо і через ТОВ “Елерон інвест”.

На “Ейнтрівуд Інвестменс Лімітид” з ТОВ “Компанія Александр” також записано будівельну компанію “Александр-строй”.

ТОВ “Компанія “Александр” нині оформлене на кіпрську компанію “Селбері Менеджмент Лімітид”. У 1993 році співзасновниками компанії, зокрема, виступили депутат Запорізької міськради 2011-2015 рр. Володимир Кальцев та колишній народний депутат Сергій Кальцев, які офіційно працювали на фірмі до 2006 року. Нині на сайті компанії розлого вказана інформація про них як засновників. На нинішніх місцевих виборах Володимир Кальцев знову став депутатом міськради від партії “Наш край”.

Власником і директором ПП “Алара Клуб” значиться Дрозденко Ганна Вікторівна, сестра запорізького бізнесмена Максима Дрозденка.

В свою чергу, директором та власником вже ліквідованого “Аукціону 4” також є безпосередньо Максим Дрозденко. Його називали у деяких запорізьких ЗМІ як “Запорізький рейдер №1”. В 2010 році його звинуватили у захопленні низки підприємств і на час слідства заарештували, випустивши під домашній арешт лише в грудні 2013 року. Нині Дрозденко займається громадською діяльністю, відомий виготовленням оригінальних пам’ятників Путіну і його оточенню.

ТОВ “Парус-М” володіє Ольга Маловічко – мати депутата Запорізької міськради 2006-2010 рр. Григорія Маловічка.

Хатинка Финенко

 Ім’я осіб, яким передали у власність земельні ділянки, відповідно до заяв, невідомі. Власники спірних ділянок відповідно до кадастрової карти також невідомі широкому загалу.

Проте відомо, що на даний час власниками ділянок на території колишнього табору “Дружба”, зокрема, є Пономаренко Ольга Вікторівна і Рильський Вадим Вікторович.

Два будинки Пономаренко

Ольга Пономаренко відома як декан факультету соціальної педагогіки та психології ЗНУ, є дружиною Романа Тарана. Він був депутатом Запорізької міськради з 2006 року від Партії регіонів, секретарем міськради, очолював комісію з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації і земельних відносин. Довгий час працює в “Компанії “Александр” Сергія та Володимира Кальцевих. На нинішніх місцевих виборах пройшов до міськради від партії  “Наш край”.

Вадим Рильський був депутатом Запорізької міськради попереднього скликання від Партії регіонів, також довгий час працював в структурах братів Кальцевих і на нинішніх місцевих виборах балотувався до міськради від “Нашого краю”, але безуспішно.

Окрім цього, згідно кадастрової карти, одна із земельних ділянок площею 0.0887 га (кадастровий номер нині 2310100000:04:042:0305) окрім фірми “Парус-М”, була оформлена на Фіненко Любов Анатоліївну. Вона відома як попередній керівник ТОВ “Любава 61”, яким володів вже колишній депутат Запорізької міськради Валерій Іванов. Нині ця ділянка переоформлена на Кропачек Романа Валерійовича.

Також п’ять ділянок площею 0,593 га, якими користувалася фірма “Преміумстандартсервіс,” були оформлені на Кропачек Світлану Іванівну.

http://zp.nashigroshi.org

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.