Футбол по-олігархічному. Чому наші гравці так хамські себе ведуть на полі

Вчора, як і вся країна, я дивився матч по футболу Словенія – Україна і хотів би поділитися своїми враженнями від цієї гри. Хоча знаю наперед, що моя відверта думка може не сподобатися болільницькому загалу.Але тільки просування шляхом правди може нас усіх вивести на прийнятний результат. Бо якщо будемо один одному казати неправду, то залишимося на узбіччі, як, приміром, Росія.

Я дивився і перший матч Україна – Словенія, що відбувся у Львові. І зробив тоді висновок, що Україна таки вийде у фінал першості Європи, бо супротивник явно не мав зброї, яка б дозволила йому перемогти Україну.

Але помилився. Команда Словенії у себе вдома показала зовсім іншу гру. Якби вона так само грала у першому матчі, то ще невідомо, хто б у цьому двобої вийшов би у фінал Європи.

Словенці на початку матчу забили гол і практично давили усю гру, хоча і українці мали чудові нагоди забити свій гол, але не склалося. Вистояли і тепер поїдуть на чемпіонат Європи, де їх буде чекати «три нервові матчі», як написав один журналіст.

Все вірно, але, як не дивно, гра одночасно висвітлила і проблеми, які є у нас у футболі, і те, у якому стані сьогодні знаходиться наше суспільство.

Я вранці передивився, що пишуть в Інтернеті про перемогу нашої збірної. Всі у захваті від перемоги, тільки окремі вболівальники підкреслюють, що з такою грою нашій збірній нема чого робити на європейській першості.

Мені не сподобалося, що наші гравці грали по хамські і грубо, весь час підкреслюючи, що вони великі цабе.

Хоча за кожним із них великих перемог і немає. Ну, «Шахтар» Донецьк виграв Лігу Європи, оце і все. Найбільші постачальники гравців у збірну, це «Динамо» Київ та «Шахтар» Донецьк. Залишимо «Зорю» поки що в стороні.

А і «Шахтар» і «Динамо» це клуби олігархів. А що таке олігархи ми з вами добре знаємо. Якщо для більшості населення закон є законом, то олігархи його обминають при любій погоді.

Тому у них є грошики бавитися у футбол. Зрозуміло, що і футбольні судді це добре знають і тому гравці «Шахтаря» так хамські себе ведуть на полі. А коли вони усі їдуть грати у Європу, то там і показують свій справжній рівень, вимітаючись з усіх турнірів, коли зустрічають справжніх майстрів.

Тому і гидко було дивитися на те, як вели себе наші гравці. При найменшому зіткненні валилися на землю, наче їх вбили, а потім піднімалися і спокійно йшли далі. Я щось не пригадаю жодного випадку, що б так колись грали Дем`яненко, Головко, Рац чи Бєланов.

Шедевр ідіотизму вчора видав Ярмоленко, коли ущипнув якогось словенського гравця за шию і відверто при цьому насміхався з нього. В розумовому відношення звичайний плінтус для Ярмоленка, це гора Монблан. І так увесь матч, особливо другий тайм.

Я не хочу казати, що гравці Словенії були краще, але ж рівнятися потрібно на кращих а не на гірших представників людського суспільства, хай і футбольних.

Якщо вам платять великі гроші і ви живете на всьому готовому, то це не значить, що для вас немає ні моралі, ні законів і ви можете начхати на всіх.

Мене, як вболівальника, цікавить гарна гра в першу чергу, а не те, що ви на полі ведете себе по хамські. Цією поведінкою ви показали свій справжній рівень, і людський, і футбольний. На жаль.

Шкода, що наше суспільство скотилося до такої гри.

Віталій Шевченко

(для «Украинских ведомостей»)

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.