Кандидат-“ляшковець”, близький до Кальцевих, не повертає 9 мільйонів “Сбербанку Росії”

Приватне підприємство “Діапазон” кандидата до Запорізької міськради Олега Лукомського (Радикальна партія Ляшко) заборгувало 9,35 млн. грн.  “Сбербанку Росії”.Згідно інформації в держреєстрі судових рішень, в 2008-му році ПАТ “Дочірній банк Сбербанку Росії” уклав договір кредитування з ТОВ “СТС-Сервіс”.

Одночасно з укладанням кредитного договору майновим поручителем по ньому виступило ПП “Діапазон”, яке в якості застави надало складські приміщення по вул. Дніпровські Зорі, 1. Обсяг кредитної лінії складав 10 млн. грн, “СТС-Сервіс” користувалося нею до середини 2012-го року.

Втім, підприємство не стало повертати гроші за кредитом та процентами по ньому, відтак накопичився борг у 8,53 млн. грн. Суд повністю задовольнив вимоги банку, в грудні 2014 року зобов’язавши обидві фірми сплатити солідарно 9,35 млн. грн. з урахуванням пені.

Також, у жовтні 2014-го року “Сбербанку Росії” подав до міліції заяву про підроблення документів службовими особами “Діапазону”, по яким пізніше було отримано 5 млн. грн. кредиту. В грудні 2014-го року провадження за заявою банку було закрито, оскільки слідчий розцінив ситуацію виключно як господарський спір. Втім, наприкінці липня поточного року за скаргою “Сбербанку Росії” суд відновив  кримінальне провадження у справі за ч.4 ст.358 КК – використання підроблених документів.

Нині порушується справа про банкрутство “Діапазону” за позовом банку.

Нині власником “СТС-Сервіс” записаний лише Євген Старій.  Раніше співвласником значився також Олег Лукомський. “СТС-Сервіс” зареєстрована по вул. Мінська, 9 в Запоріжжі, де знаходиться готель “Діон”, який належить “Діапазону”. Раніше ця фірма також була зареєстрована по вул. Мінській, 9 та нині перереєстрована в Луцьку.

Олег Лукомський Олег володіє ПП “Діапазон” одноосібно. За даними на сайті фірми, в її власності також знаходиться оздоровчий комплекс на Великому Лузі, база відпочинку “Альбатрос” у Приморську та чимала кількість іншої комерційної нерухомості.

Навесні 2011-го року Лукомський брав участь у суботнику, який влаштовував Сергій Кальцев, тодішній голова бюджетної комісії облради. Під час перебування Кальцева в статусі народного депутата протягом 2012-2014 років Лукомський був його помічником на громадських засадах.

Наші гроші

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.