Аферы вокруг запорожского Дворца спорта «Юность»

ТОВ “Буд Енерго Стандарт” під час реконструкції Палацу спорту “Юність” зависило вартість холодильного обладнання для льодового поля на 1,8 млн. грн., отримало за нього бюджетні кошти та залишило його невстановленим на збереженні у Києві. Про йдеться в ухвалі Мелітопольського міськрайонного суду від 15 вересня на вилучення устаткування з метою експертизи.

За матеріалами провадження, у грудні 2013 року ТОВ “Буд-Енерго-Стандарт” передало міському Управлінню капітального будівництва технологічне обладнання льодового поля. До цього устаткування входили два охолоджувачі гліколю виробництва “Refrion” (Італія), один блок осушування повітря виробництва “Dehu Tech” (Швеція) і одна кліматична припливно-витяжна установка зони льодового поля зовнішнього використання з калорифером та повітроохолоджувачем виробництва “Novenco” (Данія).

 За рахунок бюджетних коштів вартість цього обладнання була виплачена на банківський рахунок ТОВ “Буд-Енерго-Стандарт”. Відтак, устаткування належить Управлінню капітального будівництва, яке є замовником робіт.

Вартість усього обладнання становила 4,54 млн. грн. Та за висновками ревізії Державної фінансової інспекції, яка проходила на початку 2014-го року, вартість обладнання була завищена на 1,85 млн. грн.

У березні 2015-го року слідча група провела огляд будівельного майданчика та встановила фактичну відсутність придбаного обладнання. Відповідно до свідчень службових осіб КП та “Буд-Енерго-Стандарту”, вже через тиждень після офіційної передачі устаткування було прийняте рішення щодо його демонтажу. За документами, його передали на зберігання до Києва на площах ТОВ “WM-Україна”, яке професійно займається облаштуванням катків. Слідчі встановили, що апаратура для льодового поля досі зберігається в будинку №16 по бульвару Івана Лепсе в Києві.

Слідство встановило, що фактична поставка охолоджувачів, блоку осушування та кліматичної установки до Запоріжжя, з їх подальшим встановленням, не відбувалась. На думку слідства, після отримання у грудні 2013 року від КП “Управління капітального будівництва” бюджетних коштів, керівники “Буд Енерго Стандарту” перерахували їх через ТОВ “WM-Україна” на банківські рахунки підприємств з ознаками фіктивності. До цих фіктивних фірм віднесли ТОВ “Пірол СКФ”, ТОВ “Нолас-Нолас 2011”, ТОВ “Грандплит”, ТОВ “ТФМ “Сиурат-2011”, ТОВ “Компанія “Топ Трейд”, через які бюджетні кошти перевели в готівку та розподілили між учасниками схеми.

Досудове розслідування встановило, що низка цих підприємств з ознаками “фіктивності”, у т.ч. ТОВ “Пірол СКФ”, ТОВ “Нолас-Нолас”, ТОВ “Грандпліт”, фактично створені з метою прикриття конвертаційної діяльності. Зазначене підтверджується свідченнями Олександра Маміна, який є засновником, колишнім директором та бухгалтером ТОВ “Пірол СКФ”, директора й засновника ТОВ “ТФМ “Сиурат-2011” Костянтина Плакиди та директором й засновника ТОВ “Компанія “Топ Трейд” Володимира Шаповала.

Нагадаємо, договір вартістю 93 млн. грн. на реконструкцію Палацу спорту “Юність”  КП “Управління капітального будівництва” уклало з ТОВ “Буд Енерго Стандарт” в жовтні 2012 року. Улітку 2014-го року прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо розкрадання коштів на реконструкції через завищення обсягів виконаних робіт на два мільйони.

ТОВ “Буд-енерго-стандарт” фігурує у справі про фіктивне підприємництво та діяльність конвертаційного центру, завдяки якому його контрагенти ухилилися від сплати податків на 28,05 млн. грн.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.