Гройсман виділив 90 мільйонів на комп’ютери Верховної Ради

Управління справами Верховної Ради України призначило на 26-27 жовтня тендери на постачання комп’ютерної техніки на очікувану суму 90,40 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель». Відомо, що на облаштування зали засідань парламенту конгрес-системою заплановано 7,20 млн грн. Ще 15,00 млн грн. виділено на облаштування безпровідною інтернет-мережею WI-FI адміністративних будинків Верховної Ради (447 од.).

Решту коштів виділено безпосередньо на комп’ютерну техніку та ліцензоване програмне забезпечення (системне та антивірусне ПО). У тому числі мають придбати монітори і сканери (по 200 шт), системні блоки (1000 шт), принтери (460 шт), системи збереження даних та системи віддаленого доступу та центру комутації мереж. Технічні завдання по цим тендерам поки що не опубліковані, відтак невідомі конкретні вимоги до бажаного обладнання.

Разом з тим, в Україні діє урядова постанова про граничні суми витрат, які собі можуть дозволити державні бюджетні установи на комп’ютери. Згідно з нею, персональний комп’ютер у зборі (монітор, системний блок, клавіатура та «миша») не може коштувати більше 13 тис грн.

Скільки планує витратити на блоки та монітори парламент буде відомо лише по завершенні тендеру, коли буде оприлюднена ціна окремих найменувань закуплених товарів.

Нагадаємо, останній раз Верховна Рада витрачала значні кошти на оновлення комп’ютерного парку у 2011 році. Тоді спікер Володимир Литвин дозволив витратити 5,49 млн грн. на придбання 485 моноблоків (комп’ютер без окремого системного блоку) по 11,3 тис грн. за штуку.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.