Фірма благодійника Медведчука має 19 квартир в клубному будинку в центрі Києва

TOB «Інвестиційна компанія «Укркапітал» є власником щонайменше 19 квартир та 2 паркомісць у клубному будинку «Діамант», який знаходиться у центрі Києва на бульварі Шевченка, 27. Про це повідомляється на сайті проекту «Гарна хата».

Відомо, що 12 з 19 квартир – це чотирьох або п’ятикімнатні квартири площею від 150 до 212 кв м. Вся нерухомість була придбана у період з початку 2012 по кінець 2013 років. Середня ціна помешкань складала близько $880 за квадратний метр. Хоча в ті роки в центрі міста житло коштувало від $2000. Значна частина квартир знаходиться в заставі по кредиту на $60 млн «Укркапіталу» у кіпрського банку «Бенк оф Сайпрус Паблік Компані Лімітед».

У відкритих джерелах є дані про продаж 4-кімнатної квартири (з трьома окремими санвузлами та гардеробною) у цьому будинку за $5,3 млн, по $32 тисяч за квадратний метр. Це майже у сорок разів дорожче від цін, які офіційно задекларував «Укркапітал» і які є підставою для виплати податків.

Елітну багатоповерхівку будувало ЗАТ «Планета-Буд» екс-нардепа Валерія Мошенського, яка ще у 2007 році уклала договір купівлі-продажу з «Укркапіталом» на майбутні квартири. При цьому статутний фонд «Укркапіталу» зріс до 2 млрд грн. у 2012 році.

Директор ТОВ «Інвестиційна Компанія «Укркапітал» – Дмитро Шуст. Він же є директором благодійного фонду Віктора Медведчука. Нагадаємо, раніше «Укркапітал» відсудив 12 квартир у забудовника елітного будинку по вул. Грушевського, 9а.

Серед інших власників квартир у «Діаманті» є немало людей, пов’язаних з Шустом та Мошенським: Ганна та Максим Шуст – діти Дмитра Шуста. Вони мають по квартирі у «Діаманті».

Наталія Шуст – співзасновниця «Укркапіталу». Вона стала власником двох квартир. Одну з них, площею у 200 кв м, придбала в іпотеку у 2010 році за $170 тис.

Євген Прусенко був радником голови «Укравтодору» Володимира Демішкана за часів президентства Віктора Януковича, а у 2013 році сам очолив «Укравтодор». Прусенко разом з Демішканом та сином Валерія Мошенського був співзасновником ТОВ «Інститут проектування об’єктів дорожнього господарства». У 2012 році Прусенко став власником 4-кімнатної квартири у «Діаманті» площею 150 кв м, яка тоді коштувала $120 тис. По сусідству знаходиться така сама квартира дружини Прусенка Світлани.

Леонід Сергієнко – у середині 2000-х був заступником  Міністра транспорту та зв’язку України, а потім директором Державної адміністрації автомобільного транспорту. Володіє двома квартирами, які отримав за договором дарування.

Тарас Мар’янський – президент ЗАТ БК «Столиця», був членом Народного Руху України за єдність. На виборах 2014 року як самовисуванець балотувався у 88-му виборчому окрузі (центр – Коломия). Він працює помічником начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів України. У будинку має 4-кімнатну квартиру, яку купив за $110 тис. Іпотекодержатель по квартирі – Іван Гроссу, який разом з Віктором Низенко (братом екс-голови податкової Києва Олега Низенка) є бізнес-партнером Мар’янського у ТОВ «Канефора».

Тарас Герега – син власників мережі магазинів «Епіцентр». У 2014 році батько Олександр Герега як безпартійний пройшов до Ради в окрузі №192 (Хмельницька обл., Дунаївці). Мати Галина Герега з 2011 по 2014 роки була секретарем Київради. Тарас Герега має в іпотеці п’ятикімнатну квартиру площею 214 кв м, яку придбав у квітні 2014 році.

Микола Демішкан – син екс-голови «Укравтодору» та екс-нардепа Володимира Демішкана. У 2010 він став власником 4-кімнатної квартири площею 165 кв м за $130 тис.

http://garnahata.in.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.