Українські лікарні як остання фортеця корупції

Спокійно про це писати неможливо. Всі, хто з цим стикається у своєму житті, коли хворіють і потрібно звернутися до лікаря або потрапляють до лікарні, опиняються у terra incognito.  І починаються картини, як у знаменитого іспанського художника Франсіско Гойї. Наче ви є героєм його «Капрічіос» і стоїте перед потворою, яка вас збирається ось-ось пожерти.

Ви стоїте на самому краю життя, а до вас пристають з різними нісенітницями.

— Принесіть те, принесіть це.

 — Здайте гроші на утримання нашого гарного персоналу!

— Здайте добровільний внесок у фонд розвитку нашого відділення!

Всі пишуть і закликають по телебаченню до якихось дуже важливих реформ. І Яценюк весь кипить у роботі:

— Будемо поступово звільнятися від недобросовісних міністрів!

І всі міністри одностайно кивають головами:

 — Так, будемо звільнятися!

 І дивляться на сусідів, мовляв, тебе, а не мене!

 І Аваков із Налівайченком а тепер із ними і Генеральний прокурор Шокін перекладають важливі папірці на своїх державницьких столах:

— Арештовуємо! Слідкуємо! Відкриваємо карні справи! Ні один злодій від нас не втече!

А у всіх у нас під носом ще та криміналізація, ще та корупція, і кожна людина про це знає і досить зайти у найближчу місцеву лікарню, поліклініку чи аптеку, щоб потрапити у божевільний світ Франсіско Гойї, який він намалював у своїх «Чорних картинах».

Поклади, наприклад, когось у місцеву лікарню, не називаю, де вона знаходиться, бо всі вони однакові, і зразу же підкочується до вас гарна медсестричка та тиче вам листочок:

— Оплатіть добровільний внесок на розвиток нашого відділення! Каса унизу!

Берете цей таємничий листочок, а там написано великими цифрами: 50 гривень. Де ви Шокін із Аваковим, куди вас важлива державна служба занесла? Часом не у Феофанію?

Коли ви вже влаштувалися у палаті, підкочується до вас ще один представник лікарняного війська і начальницьким тоном, як у самого Наполеона, каже:

— Негайно оплатіть на утримання нашої лікарні! – і знову у вас таємничий папірець, а там виведено ще одну цифру, більшу від попередньої, 250 гривень.

Мусите платити, бо не дочекаєтесь тоді біля вашого ліжка ніякого чорта, тим більше лікаря!

Нарешті з`являється біля хворої людини, яка і на світ зараз не може дивитися, лікар, розпитує, проводить глибоку пальпацію і наостанок виписує вам ліки – на 500 гривень. Купляєте їх у аптечному кіоску, що розташований на території самої лікарні.

Це у перший день, а на другий знову 500 гривень на ліки. Я вже не кажу про ультразвукове дослідження, флюорографію та рентген, — такса лікування на очах зростає.

Курс лікування, підрахуйте, за сім діб вже коштує 3500 гривень. А у вас пенсії 1700 гривень і ви ніде вже не можете додатково заробити.

Як вам такі ножиці? А наш місцевий запорізький прокурор Шацький самовіддано б`ється з ранку до самого вечора у своєму високому кабінеті і не може знайти корупціонерів у себе під носом!

А ви, орли з Верховної Ради, всі ці комісії по боротьбі невідомо із чим, у вас, що немає освіти, що ви не бачите, що 1700 гривень у місяць ніяким боком не стикуються із 3500 гривень за сім діб?

Що, треба бути Піфагором, щоб вирішити цю арифметичну задачу? Пане Яценюк, де ви? Що ви там робите на своїх засіданнях? Де ви, пане Президенте? Так ви допрацюєтесь до того, що народу взагалі не стане, повимирає у лікарнях, а ви все будете сидіти у своїх файних кабінетах!

Що це таке? Народ піднявся і не захотів жити при злодії Януковичу та його бандитській зграї, а ви вважаєте, що головне зробили, — сіли у високі кабінети, а там після цього і трава не рости!

Ні, шановні, саме зараз і починається відповідальна робота щоб зламати цю систему, щоб нічого від неї не залишилося, а не підрихтовувати її, як ви це робите до сьогодні.

Не треба чекати якихось нікому не потрібних зведень, а вийдете із своїх кабінетів і зайдіть у найближчу лікарню і порозмовляйте із людьми, які нікому не потрібні. А то і до сьогодні всі ваші любі друзі постійно обминають усі лікарні та поліклініки. Чого б це?

Я підрахував, можливо і помиляюся, що кожна лікарня в Запоріжжі має від хворих не менше 1 мільйона гривень за 10 місяців. І куди йдуть ці гроші пане Шокін і пане Шацький? Зрозуміла річ, що не на лікарняну справу!

Що ви там робите, пане Яценюк, з ким ви боретесь? З паном Гордієнком? Та хай його дощ намочить! Візьміться за лікарні!

Ви тільки подивіться, як когось поранять в АТО, то «для кваліфікованого лікування» потерпілого везуть у Європу. А куди ж тоді йдуть ці кошти, зібрані з хворих? Що це таке?

І не бачив я у Запоріжжі жодного головного лікаря, щоб він добровільно пішов з посади! Жодного! Чуєте, пане Президенте?

Хто цю мафію копне у дупу, нарешті? Я вважаю, що коли так безоплатно лікуються люди у вашій державі, то ви даром їсте свій зароблений хліб.

Зробіть, нарешті, платну медицину, але це і котику ясно, що людям потрібно надати гроші для лікування, вони це заробили своєю тяжкою працею усе своє життя і кваліфікованих лікарів, щоб лікували людей а не гробили.

Отоді ви заробите щиру подяку від людей, а не будете ходити хороводом навколо проблем, не торкаючись їх. Поки ви її не заробили. Бо існування таких лікарень підтверджує, на жаль, мою думку.

Іван Шевченко

 

 

 

 

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.