У Вінниці за вимагання $100 тис. затримали голову антикорупційного комітету

У Вінниці за вимагання хабара у розмірі 100 тисяч доларів затриманий голова антикорупційного комітету при Вінницькій обласній раді Вадим Кудіяров, повідомляє Про все. За ці гроші він обіцяв головному лікарю Вінницької обласної дитячої лікарні Тетяні Антонець вирішити питання із роботою.

“Затриманий активіст, який пообіцяв вирішити справи із роботою. Із 75 тисяч доларів сума виросла до 100. У справі крім активіста фігурує ще дві особи – посередник, який забирав частину коштів та суддя міського суду. Йому про підозру ще не оголошено”, – коментує ситуацію перший заступник прокурора області Анатолій Максимюк.

Як нагадує видання, 5 травня голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко звільнив 32 головних лікаря комунальних закладів охорони здоров’я, посилаючись на те, що закінчився контракт на співпрацю. Окрім того наголосив, що саме таким чином в області проводиться люстрація.

Кудіяров вимагав від Тетяни Антонець хабар понад місяць. “Після громадських слухань 22 травня мені подзвонили і сказали, що є такий громадський активіст, хоче зі мною познайомитися. Ми зідзвонилися. Кудіяров пояснив, що є пропозиції. Він допоможе мені, а я йому, але це буде коштувати 10 тисяч доларів. Пообіцяв, що буде працювати проти моїх конкурентів на посаду – зберуть активістів, журналістів і так далі. Сказав, що має вплив на суддю. Тоді сума хабара виросла до 100 тисяч. Як пояснив, частина коштів для судді. Він винесе ухвалу, а мене по роботі більше не будуть турбувати. Я залишуся на посаді. Решта – то за послуги. Мені це все набридло. Звернулася із заявою до міліції та прокуратури. Якщо ми збираємося жити по-новому, то давайте так і будемо діяти”, – розповіла Тетяна Антонець.

Перемовини про гроші велися у міському кафе. Передача частини хабара, 25 тисяч доларів, відбулася у кабінеті лікарки. Там був затриманий посередник. Кудіярова затримали неподалік лікарні. Підозрювані знаходяться у ізоляторі тимчасового тримання, повідомляє expres.

НЕТ Коррупции

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий