Суд з Булатовим – перший крок до суду над Булатовим

 Оскільки інформація про мій суд з ВухомБулатова викликала неабиякий ажіотаж, зокрема, серед юристів, публікую додаткові пояснення, щойно подані по справі (друкувати саму позовну заяву не варто – вона велика й нудна). Справа – адміністративна, слухається колегіально «трійкою» в Окружному адміністративному суді м.Києва. 

Йдеться про скасування видатного нормативно-правового акта, яким Міністерство  молоді та спорту зобов’язало усіх спортсменів-парашутистів вступити в громадську організацію, зареєстровану аферистами по підроблених документах, і пред’явити на державних змаганнях членський квиток з відміткою про сплату цим аферистам «безповоротної фінансової допомоги, без ПДВ».

24 липня суд заслухав сторони й ухвалив розглянути справу в порядку письмового провадження, тож постанова надійде поштою десь за місяць. Юридично просунутий народ питає: невже таке могло зареєструвати Міністерство юстиції України? Відповідаю: там і не таке реєструють. Власне, акт був виданий і зареєстрований ще попередниками – у вересні минулого року. У зв’язку з закінченням спортивного сезону на нього до весни 2014-го ніхто не звертав уваги.

 Але тепер «р-р-революційний» міністр Булатов вирішив трохи підлохматитись за рахунок спортсменів, які й так оплачують усі тренування та проведення змагань з власної кишені. Запитання, коли ж Булатов нажреться й припинить грошові побори зі спортсменів, є суто риторичним, відповідь на запитання всі знають – тоді, коли його поженуть з державної служби туалетним віником.

До речі, Мінюст був залучений судом до участі в справі в якості третьої особи. На друге судове засідання, у травні, прийшов представник міністра юстиції Петренка зі словами: «Ой, я лише півгодини тому отримав позовну заяву, ще не читав». Слухання в той день не відбулось (у одного з суддів закінчились повноваження). Більше представника Мінюсту ми не бачили, відзив на позов він також не подав – очевидно, почитав позовну заяву й зрозумів, що ту блондинку з Мінюсту, яка підписала «правову експертизу» перед реєстрацією, треба виганяти з роботи.

Ще одне запитання, яке ставлять вже менш юридично просунуті читачі: а чому така увага саме парашутному спорту?  Річ у тім, що для того, щоби суд розглянув позов, позивач спочатку має довести свою суб’єктну правоздатність, тобто довести, що оскаржуваний акт порушує саме його права та охоронювані законом інтереси. Тому до позовної заяви додаються документи, які посвідчують, що позивач є учасником спірних правовідносин (у даному випадку – кваліфікаційна книжка спортсмена з відміткою про участь у змаганнях, книжка обліку стрибків з парашутом і т.п.).

Запевняю, що аналогічна ситуація в усіх видах спорту (з певними нюансами). Але вимагати в судовому порядку скасування нормативно-правового акта, яким встановлюються побори з, наприклад, легкоатлетів я не можу – легкою атлетикою (як окремим видом спорту) ніколи не займався й у змаганнях з цієї дисципліни брав участь лише один раз ще коли навчався в школі.

От якби б спортсмени об’єднались і почали б спільно закидати суд позовами до ВухаБулатова – кожний по своєму виду, тоді б ефект був би значно більший.

І ще один нюанс. Булатов вимагає, щоби спортсмени-парашутисти платили «безповоротну фінансову допомогу, без ПДВ» на користь громадської організації яка мало того, що зареєстрована по підроблених документах. Очолює цю псевдо-громадську організацію, яка не має жодного відношення до спорту, депутат Харківської обласної ради від Партії Регіонів Олег Шаповалов – той самий, що під час майданних подій фінансував «тітушек» і разом з Допою бігав у футболках з написом «Беркут». Зараз Шаповалову дуже потрібні гроші, оскільки проти нього відкрите кримінальне провадження за шахрайство – якраз за побори зі спортсменів і торгівлю вигаданими «сертифікатами парашутиста». Тож Булатов вирішив і собі грошенят заробити, і товариша фінансово виручити (за рахунок спортсменів, ясна річ).

P.S.На фотографії – міністр молоді та спорту Булатов, якому недавно стукнуло 145кг, привіз тенісні ракетки та м’ячики в зону АТО. Тепер міністр-аферист Булатов вважається учасником бойових дій.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий