«ЗАПРАВЩИКИ» Найбільше пального для Міноборони продає Коломойський і маловідомі бізнесмени із Шепетівки

 Війна на Донбасі привела у сферу державних закупівель нафтопродуктів для Міноборони нових гравців. Це в основному маловідомі компанії, які виграють підряди з поставок пального для техніки, задіяної в АТО. Їх спільна риса – мінімум інформації про власників і попередню діяльність. 

Як повідомляв INSIDER, у першому півріччі 2014 року оборонне відомство отримало на нафтопродукти 1,4 млрд грн. За оцінками заступника міністра оборони Олександра Ліщинського, для забезпечення армії паливно-мастильними матеріалами до кінця року необхідно ще 1,2 млрд грн.

INSIDER склав рейтинг найбільших заправників військової техніки. Критерій – дохід від поставок.

Найбільшим заправником української армії з початку війни на Донбасі став бізнесмен Ігор Коломойський. Згідно з даними «Вісника державних закупівель», «Укртатнафта» (Кременчуцький НПЗ) з березня заправила військову техніку та авіацію на 546,5 млн грн. Власниками компанії є державний «Нафтогаз України» та група «Приват» Коломойського, яка і контролює її через менеджмент.

Інша компанія Коломойського — «Авіас» (АЗС під однойменним брендом) поставила армії пального ще на 15,7 млн грн.

Великим постачальником пального для армії стала маловідома компанія – ТОВ «Альфа». За час війни компанія продала військовим нафтопродуктів на 128,24 млн грн. Раніше компанія не брала участі в державних тендерах. Трейдер належить двом фізособам із міста Шепетівка: Вікторові Барабашу та Сергію Дячуку.

83,6 млн грн отримала від продажу авіаційного реактивного пального військовій авіації ТОВ «Авто Сіті Сервіс». Компанія належить волинському бізнесменові Геннадію Честякову. 2012 року він балотувався в народні депутати по одномандатному виборчому округу №19.

Іще один новачок у тендерах Міноборони ТОВ «Партнер Олеум» заправило армію на 78 млн грн. Компанію зареєстровано в лютому 2013 року. Єдиним власником є Максюк Ігор Анатолійович. Про нього немає жодних відомостей у мережі.

Іншим невідомим заправником армії є створена в березні 2014 року компанія ТОВ «ТК «Манго-Трейд». У липні вона перемогла в тендері Державної прикордонної служби на поставку дизельного пального та бензину на 23,4 млн грн.

Єдиним власником компанії є В’ячеслав Кочмазов. Він також є засновником ТОВ «Манго трейд» та однойменного торгового дому. Компанії займаються оптовими поставками нафтопродуктів виробництва білоруських НПЗ.

У тендері прикордонників на пару з «Манго-Трейд» брала участь компанія «Вог Рітейл» народного депутата та бізнесмена Ігоря Єремеєва. Її шмат пирога на цьому тендері становив 4,7 млн грн. Загалом компанія Єремеєва поставить армії нафтопродуктів на 5 млн грн.

Источник:theinsider.ua

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий