Глубокий реверанс запорожской прокуратуры. Кривохатько решили не садить

 Прокуратура Запорожской области на днях распространила официальную информацию по поводу возбужденных уголовных дел против председателя Запорожской областной организации партии «УДАР», фермера из Вольнянска Вадима Кривохатько, баллотировавшегося два года назад в Верховную Раду Украины. 

Как раз в это время для блокирования Кривохатько и «зеленой дороги» его конкуренту на выборах – зам. губернатора Дудке прокуратура,  милиция и налоговики накинулись  на «ударовца» с уголовными делами, объявив его во время выборов в розыск.  Что теперь, спустя два года выяснила прокуратура Запорожской области? Вот что.  

«В серпні 2012 року прокуратура порушила стосовно Вадима Кривохатька, який на той час був кандидатом в народні депутати України, кримінальну справу за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) та ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення) за фактом ухилення його фермерського господарства від сплати податку на додану вартість в розмірі понад 2,2 мільйони гривень. Справа знаходилась в провадженні слідчих податкової міліції області.

Під час судового розгляду цієї справи була проведена повторна судово-економічна експертиза та встановлені нові обставини, які спростували здобуті під час досудового слідства докази. Тому на підставі положень Кримінального процесуального кодексу державний обвинувач відмовився від підтримання обвинувачення. Таким чином, кримінальне провадження стосовно В. Кривохатька закрито.

Також у вересні 2012 року прокуратурою області проводилось розслідування по кримінальній справі за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві «Кривохатько В.В.», в результаті чого працівник господарства отримав тяжкі тілесні ушкодження (ч.2 ст.272 КК України). За наслідками досудового розслідування в жовтні 2012 року було прийнято рішення про закриття кримінальної справи на підставі п.2 ч.1 ст.6 Кримінально-процесуального кодексу України в редакції 1960 року (за відсутності в діях В. Кривохатька складу злочину)», повідомляє  прес-служба прокуратури Запорізької області.

Как говорят, хорошо, что хорошо кончается. Но почему в информации нет ни слова о том, кто возбуждал эти уголовные дела, оказавшиеся сегодня «туфтой», и почему тот, кто эти уголовные дела возбуждал и кто эти дела санкционировал, не наказаны?  Почему только в суде спустя два года стало ясно, что следствие шито белыми нитками?

Как мог прокурор Вольнянского района, возбудившийся во время выборов по делам Кривохатько, стать после выборов заместителем областного прокурора? Почему никто не расследовал опубликованные в СМИ материалы о том, как  и на какие шиши прокурор Вольнянского района построил в центре Запорожья 3-этажный особняк?

Почему новая, майданная  власть покрывает коррупционеров в погонах? Ответа нет. Уклонилась от ответа на этот вопрос и прокуратура Запорожской области.

 «Украинские ведомости»

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий