«СКОРЫЕ» ПОД ВЫБОРЫ. Запорожские власти прикупили 26 санитарных автомобиля по 500 тысяч за каждый

КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» Запорізької облради 23 жовтня уклала угоду з ТОВ «Торговельно-фінансова компанія «ЛАЗ» на придбання 26 санітарних автомобілів вартістю 13 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Автомобілі швидкої допомоги класу «А» закуповують коштом місцевого бюджету, отримати їх лікарня повинна до 4 листопада. В цілому кожна машина обійдеться по 500 тис грн..Чи будуть вони додатково обладнані медичним устаткуванням – невідомо, оскільки технічна документація на сайті «ВДЗ» відсутня. Без медичного обладнання автівки «ЛАЗ» класу «А» коштують 450 тис грн.

Закупівлю проведено за неконкурентною процедурою «в одного учасника», що пояснюють нагальною потребою оновити автопарк лікарні, що наразі укомплектований лише на 60% від потреби, а наявні автівки зношені на 70-90%.

17 жовтня у Запоріжжі вже відбулося урочиста передача 23 автомобілів швидкої допомоги з обладнанням різним лікарням області, у тому числі три реанімобілі (клас «С») були передані Обласному центру екстреної медичної допомоги. Автомобілі були закуплені за рахунок субвенції з держбюджету у розмірі 28 млн грн.

Автівки передавав голова Запорізької ОДА Олександр Пеклушенко. Чиновники скористалися церемонією для реклами чинної влади, оскільки наголосили, що закупівля автівок «стала можлива завдяки Уряду та Президенту Віктору Януковичу, у котрих слова не розходяться з ділом».

Завод «ЛАЗ» Ігоря Чуркіна минулого року почав співпрацю з французьким концерном «Renault» по виробництву карет швидкої допомоги на базі автомобіля Renault Master. Віце-прем’єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков обіцяв придбати до 400 «швидких», які виробляються на потужностях Дніпродзержинського автозаводу «ЛАЗу». Раніше Колесніков пролобіював «ЛАЗ» монопольним постачальником комунального пасажирського транспорту для міст, що приймають Євро-2012, повідомляють http://nashigroshi.org

 

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий