НАЦГВАРДИЯ, ТЫ КАК ПАЙКИ ПОКУПАЕШЬ? Нацгвардия собирается купить сухпайки у новой «прокладки» за 2, 5 млн. Без тендера.

Військова частина 3078 внутрішніх військ МВС (з 16 березня 2014 року – Національної гвардії України) 2 червня оголосила про закупівлю 40 тисяч комплектів повсякденних наборів сухих продуктів на суму 2,51 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Сухпайки планується закупити по 64 грн. за комплект за переговорною процедурою закупівлі (раніше називалась «в одного учасника»). Єдиним запрошеним учасником переговорів ТОВ «Райтон», зареєстроване 12 вересня 2013 року у Києві за адресою масової реєстрації по вул. Байкова 7 разом із ще 93 фірмами.

Разом з тим, військова частина 3078 проводила і продовжує проводити відкриті торги по закупівлі харчів. У квітні-травні було оголошено закупівлі риби, хліба, курятини та м’яса на очікувану суму 17,67 млн грн. Закупівля сухпайків по неконкурентній переговорній процедурі стала єдиним виключенням.

В обґрунтуванні закупівлі не пояснюється чому постачальником було обрано саме фірму «Райтон». Військові вказують на наявність нагальної потреби у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин. При цьому посилаються на те, що у червні – липні 2014 року планування призову 9000 осіб на строкову службу до лав Національної гвардії України відповідно до розпорядження Головного управління Національної гвардії України від 19.05.2014 року № 3/22/4-259.

В листопаді 2013 року в мережі Інтернет були розміщені оголошення про продаж фірми «Райтон» за 6500 гривень. Основним видом діяльності фірим була вказана неспеціалізована оптова торгівля.

20 березня 2014 року в ТОВ «Райтон» змінився власник та директор. Ним став Сергій Олександрович Поляков, основним видом діяльності ТОВ «Райтон» стало морське рибальство. Контактним телефонним номером підприємства вказано +380506430206. За цим телефонним номером на російських та українських сайтах оголошень йдеться про продаж в Росії рибних консервів виробництва Керченського рибоконсервного заводу (ТОВ «Морська перлина») – на кордоні із Україною та зі складу в Брянську.

В одному з оголошень Сергія Полякова із цим контактним телефоном вказано як менеджера із зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «Морська перлина».

Одним з контактних телефонів ТОВ «Морська перлина» зазначено +380 (692) 54-70-94.

Цей номер за даними Реєстраційної служби належить київському ТОВ «Фиш Маркет», директором якого є Сергій Поляков. До анексії Криму Росією, фірма «Фиш Маркет» була зареєстрована у Севастополі.

Київська фірма «Морська перлина» раніше також була зареєстрована у Криму. Впродовж 2011 – 2012 років вона виграла тендери на постачання рибних консервів військовій частині 1471 Держприкордонслужби на суму 5,15 млн грн. ТОВ «Фиш Маркет» у липні 2013 року уклало із Держрезервом угоду на поставку рибних консервів на суму півмільйона гривень.

А як слідує з рішення Антимонопольного комітету від 24.04.2014 року, ТОВ «Фиш Маркет» здійснює виробництво рибних консервів на виробничих потужностях ТОВ «Морська перлина».

У повсякденний набір сухих продуктів, що закуповує у ТОВ «Райтон» Військова частина 3078, затверджений Постановою КМУ від 29.03.02 р, №426 (зі змінами) – рибні консерви не входять. Цей сухий пайок має такий вигляд:

Норма №10 – повсякденний набір сухих продуктівНайменування продукту           Кількість на одну людину на добу, грамів

Галети з борошна пшеничного першого сорту   300

Консерви м’ясні (сніданки м’ясні вищого сорту)           325

Консерви м’ясні (паштети печінкові)       100

Консерви м’ясо-рослинні (каші з м’ясом в асортименті)           650

Мед натуральний     40

Цукор90

Кава розчинна          2

Чай чорний натуральний    4

Серветки паперові, штук    3

Серветки гігієнічні, штук   3

Нагадаємо, США у березні передало Україні близько 330 тис комплектів сухпайків. У травні стало відомо, що американські сухпайки потрапила на ринок – їх продавали через Інтернет по 120 грн. У Міноборони заперечили свою причетність до торгівлі сухими пайками. В.о. міністра оборони Михайло Коваль заявив, що цим займаються «якісь волонтерські організації».

Коваль підкреслив, що всього було отримано 10 тис. таких сухпайків, 2 тис. з яких Міноборони передало СБУ для співробітників спецпідрозділу «Альфа», що беруть участь в антитерористичній операції.

Також він зазначив, що для української армії вже поставляються сухпайки вітчизняного виробництва, які за своєю калорійністю і смаковим якостям нічим не поступаються американським.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий