ГРОМКИЙ СКАНДАЛ В 79-м ОКРУГЕ. Народным депутатом избрали безработного Бандурова, выдававшего себя за зам. министра

Сегодня в  Киевский  апелляционный  административный  суд поступил иск кандидата в народные депутаты по 79-му избирательному округу (Запорожская область) Анатолия Шевченко к ЦИК, кандидату в нардепы Владимиру Бандурову, окружному избиркому о том, что во время голосования было допущено грубейшее нарушение избирательного законодательства – избиратели были введены в заблуждение, поскольку кандидат Бандуров в избирательных бюллетенях и информационных агитматериалах был представлен как заместитель министра, а на самом деле он давно был уволен с этой должности и являлся безработным. 

ИСК  В  СУД.

Київський апеляційний адміністративний суд м. Київ, вул. Московська, 8, корп. 30.

Позивач : ШЕВЧЕНКО АНАТОЛІЙ ВІКТОРОВИЧ кандидат в народні депутати України від Політичної Партії «УДАР» по одномандатному виборчому округу № 79  Запорізька область, м. Василівка,

Відповідач: Центральна Виборча Комісія України

Третя особа на боці відповідача-1: — кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 79 Бандуров Володимир Володимирович, офіс: 71600, Запорізька область, м .Васильевка, переулок Школьный, 2

Третя особа на боці відповідача – 2 : Окружна виборча комісія виборчого округу № 79, 71600 Запорізька область, м. Василівка, вул. Чекіста, 4

про визнання дій ЦВК щодо внесення заздалегідь неправдивих відомостей про особу кандидата у народні депутати Бандурова В.В. до виборчих бюлетенів та інформаційних матеріалів, розміщених на виборчих дільницях неправомірними та такими, що ввели в оману виборців та зашкодили їх вільному волевиявленню, та про призначення повторного голосування в одномандатному виборчому окрузі № 79 на виборах народних депутатів України 2012 року.

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ

28 жовтня 2012 року о 15 год 47 хвилин я, Шевченко Анатолій Вікторович, кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 79 при голосуванні на виборчій дільниці № 230032 виявив, що у виборчому бюлетені зазначені наявно неправдиві дані про особу кандидата в народні депутати України Бандурова Володимира Володимировича. Зокрема, в виборчому бюлетені було вказано, що цей кандидат є заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України. Ця інформація була також поширена на всіх виборчих дільницях округу № 79 на інформаційних матеріалах, затверджених та надрукованих з дозволу ЦВК згідно до Закону.

Ця інформація не відповідає дійсності, тому що, Указом Президента України № 541 / 2012 Бандуров В.В. звільнений з посади заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України ще 12 вересня 2012 року, тобто до початку друку виборчих бюлетенів.

Згідно ст. 30 ч.2 п. 12, ст. 80 ч.2 Закону України «Про вибори народних депутатів України» від 17.11.2011р. (надалі – Закон), Центральна виборча комісія України (надалі – ЦВК) затверджує текст виборчого бюлетеня для голосування, зокрема, в одномандатних округах, та забезпечує їх виготовлення. Таким чином, за достовірність інформації, внесеної в виборчі бюлетені згідно ст. 80 ч. 4 Закону, зокрема, за достовірність інформації про посаду (заняття), місце роботи кандидата несе відповідальність Центральна виборча комісія України.

Порушивши згаданий вище обов’язок контролю за достовірністю інформації, яка міститься в виборчих бюлетенях, ЦВК порушила права виборців округу № 79 на виборах народних депутатів України 2012р., передбачені ст. ч.1 63 Закону України «Про вибори народних депутатів України» від 17.11.2011року про доступ до об’єктивної та неупередженої інформації, потрібної для здійснення усвідомленого, поінформованого, вільного вибору.

Згадані вище порушення виборчого законодавства є масовими, адже мова йде про всі виборчі бюлетені в одномандатному виборчому окрузі № 79.

Вони суттєво вплинули на волевиявлення виборців, які були введені в оману Центральною виборчою комісією України щодо особи кандидата в народні депутата Бандурова В.В. Виборці, що підтримали його, голосували за заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України, чий рівень довіри суспільства є значно вищим, ніж в безробітного, яким насправді був Бандуров В.В. з 12.09.2012 року і на момент голосування. Цей факт є загальновідомим та таким, що не підлягає доведенню згідно ст. 72 ч.2 КАС України.

Таким чином, вибори на окрузі № 79 по виборам народних депутатів України 2012р. були здійснені з суттєвим порушенням виборчого законодавства, внаслідок чого були масово порушені права виборців на вільне волевиявлення, гарантоване ст. 71 Конституції України.

Незаконна перевага, яку отримав кандидат Бандуров В.В. в результаті порушення ЦВК його обов’язків, передбачених Законом, яка виразилася в безпідставному публічному оголошенні його високопосадовцем, яким він насправді не був, що надало йому особливої довіри та поваги виборців, — порушила також моє право як громадянина України та кандидата в народні депутати України бути обраним до органів державної влади, передбаченими ст. 38 Конституції України.

Кандидат в народні депутати України Бандуров В.В., діючи недобросовісно, з метою масового введення в оману виборців, не вжив заходів для виправлення в виборчих бюлетенях та в інших інформаційних матеріалах, затверджених ЦВК, відомостей про місце своєї роботи та заняття. Окружна виборча комісія не звернула уваги на вищенаведені порушення виборчого процесу, не поінформувала про них ЦВК та не вжила заходів для їх виправлення, що викликає сумнів в її об’єктивності та неупередженості. Отже, вищенаведені особи є зацікавленими в вирішенні цієї справи, через що вони притягнуті до її розгляду як треті особи.

Згідно ст. 174 КАСУ, суд, встановивши порушення законодавства про вибори, визначає у рішенні спосіб захисту порушених прав та інтересів, а також порядок усунення всіх наслідків цих порушень відповідно до Закону.

Вважаю, що захистити порушені права та законні інтереси виборців та мої можна лише шляхом визнання дій ЦВК щодо внесення заздалегідь неправдивих відомостей про особу кандидата у народні депутати Бандурова В.В. до виборчих бюлетенів та інших офіційних інформаційних матеріалів, розміщених на виборчих дільницях — неправомірними та шляхом призначення повторного голосування в одномандатному виборчому окрузі № 79 по виборам народних депутатів України

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 6, 17 ч.2 п.6, 172, 174, 175 КАС України,

ПРОШУ СУД:

1. Визнати дії Центральної виборчої комісії України щодо внесення неправдивих відомостей про особу кандидата у народні депутати Бандурова В.В. до виборчих бюлетенів та інформаційних матеріалів, розміщених на виборчих дільницях неправомірними та такими, що ввели в оману виборців та зашкодили їх вільному волевиявленню;

2. Зобов’язати Центральну виборчу комісію призначити повторні вибори до Верховної Ради України на одномандатному виборчому окрузі № 79 з виборів народних депутатів України 2012 року

3. З метою забезпечення позову до вирішення спору у суді заборонити ОВК 79 оголошувати результати виборів по одномандатному виборчому округу № 79

Додатки :

Копія Указу  Президента України від 12.09.2012 року.

Копія посвідчення кандидата в народні депутати України

Копія виборчого бюлетеня;

Копія інших інформаційних матеріалів.

Копії адміністративного позову по числу осіб у справі.

Копії актів про виявлені порушення від 28.10.2012 року

Кандидат в народні депутати Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі № 79

30.10.2012 року А.В. Шевченко

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий