А он идет в президенты. Работники медиахолдинга Вадима Рабиновича больше двух месяцев не получают зарплату

Вже біля двох місяців працівники телеканалів «JewishNewsOne» та «NewsOneChannel» (ТОВ «Аппіа»), що належать українському олігарху та кандидату в Президенти України Вадиму Рабиновичу, у супереч вимогам трудового законодавства не отримують заробітної платні.

Багато хто з телевізійних працівників, а серед них звукорежисери, режисери монтажу, перекладачі, працівники ІТ-відділу тощо, не є киянами та живуть в орендованому житлі. Будь-яка затримка з виплатою орендної плати призводить до небезпеки вмить опинитися просто неба.

Голова Первинної профспілкової організації незалежної профспілки «Захист праці» в ТОВ «Аппіа», менеджер з комунікаційних технологій Євген Шпаковський зазначає, що спроби трудового колективу привернути увагу адміністрації «JewishNewsOne» та «NewsOneChannel» до порушення їх трудових прав поки не призвели ні до чого.

Представники адміністрації посилаються на відсутність інформації від власника телеканалів щодо виплати затриманої заробітної платні та планують скорочення штату працівників.

Тим часом телевізійні працівники, багато з яких об’єдналися в незалежну профспілку «Захист праці», готують звернення до Прокуратури міста Києва та міської міліції щодо захисту їх трудових прав та виплати заборгованості по заробітній платні.

Нагадаємо, що згідно Ст. 175 Кримінального кодексу України за безпідставну невиплату заробітної плати громадянам більше ніж за один місяць передбачається кримінальна відповідальність для керівників підприємства аж до 2-х років позбавлення волі.

«Я щиро не розумію пана Рабиновича. У нього є 2,5 мільйонів гривень для застави на участь в президентських виборах і в той же час він не має декілька десятків тисяч гривень на виплату заробітної плати працівникам свого медіахолдінгу. У найближчий час «Захист праці» планує публічно звернутися також і до європейських телеглядачів «JewishNewsOne» та єврейських громад Західної Європи з проханням посприяти телевізійним працівникам «JewishNewsOne» та «NewsOneChannel» в отриманні своєї законної заробітної платні.

Соціальні та трудові стандарти роботи європейських мас-медіа, а саме на європейську глядацьку аудиторію спрямоване віщання «JewishNewsOne» та «NewsOneChannel», ні в якому разі не допускають таку ситуацію.

Також наша профспілка щиро сподівається на усіляку підтримку з боку європейських медійних та журналістських профспілок у справі боротьби за виплату заробітною платні українським працівникам”, – прокоментував ІНФОРМАТОРу ситуацію на каналах голова незалежної профспілки «Захист праці» Олег Верник.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий