СЫН ПОРОШЕНКО – ПОДЧИНЕННЫЙ ЮЛИИ ТИМОШЕНКО. 10 фактов из жизни олигарха Петра Порошенко.

 Мільярдера, засновника і власника одного з найбільших бізнесів в Україні зареєстровано кандидатом на посаду глави держави. 29 березня Центральна виборча комісія України зареєструвала кандидатом у президенти Петра Порошенка. Поки передвиборчої програми Петра Олексійовича ще не оприлюднено, я вирішив нагадати 10 фактів із життя претендента на найвищу в державі посаду.

1

Петро Порошенко — найбагатший із кандидатів у президенти на виборах-2014. У 2013 році Forbes оцінив його капітал у $ 1,8 млрд (5-те місце в рейтингу).

2

Свій бізнес Порошенко починав, за його ж власним зізнанням, з постачання в Україну какао-бобів. Згодом Петро Олексійович підхопив бізнес свого брата Михайла, який трагічно загинув.

3

У 1998 році балотувався до парламенту не лише в мажоритарному окрузі на Вінниччині, а й за партійним списком СДПУ (о) (№11), яку очолював Віктор Медведчук. Був членом фракції СДПУ (о), якийсь час був навіть членом політбюро партії Медведчука.

4

Як лідер Партії солідарності у 2000 році був одним із засновників Партії регіонального відродження “Трудова солідарність”. Порошенко став одним із заступників голови ПРВ-ТСУ, згодом перейменованої в Партію регіонів.

5

У вересні 2005 року Порошенка було звільнено з посади секретаря РНБО у зв’язку зі звинуваченням у причетності до корупції. Серед обвинувачувачів були Олександр Зінченко та Михайло Бродський. Фактів корупції не підтверджено.

6

У серпні 2006 року претендував на посаду спікера парламенту. Тоді ж Юлія Тимошенко була кандидатом на прем’єрство. Але і Порошенко, і Тимошенко не дістали посад. Їх “кинули” соціалісти. СПУ пішла в коаліцію до Партії регіонів та КПУ.

7

У 2005-2008 роках — один із опонентів Юлії Тимошенко. У січні 2006 року Порошенко заявив “Главреду”: “Думаю, саме час звернути увагу на зовсім неадекватну реакцію Юлії Володимирівни на мою скромну персону. Оскільки це стало не разовим емоційним сплеском, а спостерігається протягом усього року у вигляді різних психозів, то, можливо, їй слід звернутися до фахівців, які допоможуть позбутися цього”.

8

Працював в урядах Юлії Тимошенко (у 2009-2010 роках — міністр закордонних справ) та Миколи Азарова (березень-грудень 2012 року — міністр економіки).

9

Входив до так званого кола “любих друзів” Віктора Ющенка (Микола Мартиненко, Олександр Третьяков, Роман Безсмертний та ін.). Ющенко хрестив доньок Порошенка — Євгенію й Олександру.

10

Має чотирьох дітей. Батько Петра Олексійовича — Олексій Іванович і його син — Олексій Петрович є депутатами Вінницької обласної ради. Син належить до депутатської фракції ВО “Батьківщина”, батько — до “Єдності Вінниччини”.

Сергій РУДЕНКО, ТВi

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий