Провокаторам різного штибу не вдасться дестабілізувати ситуацію у Запоріжжі

 Ситуація у Запорізькій області залишається напруженою. Кримські сепаратисти загрожують напасти з півдня України, а провокатори різного штибу, виконуючи замовлення Кремля, намагаються впливати на свідомість людей безпосередньо в регіоні.

На Запоріжжі вже було затримано групу озброєних осіб, які планували здійснити заходи щодо дестабілізації ситуації в області. У зловмисників правоохоронці вилучили вогнепальну зброю, патрони, вибухівку та спецзасоби. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Протистояння між двома державами в політико-військовій площині поширилося на галузь культури. Причиною тому стало підписання діячами культури Росії відкритого листа на підтримку позиції Президента Росії Владіміра Путіна щодо Криму. Є в цьому горезвісному списку прізвище Віктора Захарченко – художнього керівника Державного академічного Кубанського козачого хору, виступ якого планувався в Запоріжжі. Свідомим провокатором може бути не тільки диверсант, а й культурний діяч.

У середовищі вуличних провокаторів також відбуваються розколи. Так, на запорізькому «антимайдані» під час мітингу стався розкол: одні виступали за референдум і федералізацію, а інші закликали Путіна ввести на територію області «міротворчєскіє войска». СБУ вже займається і обома цими групами.

Є й маразматичні провокатори. Олександр Жадан, який при Януковичі обирався депутатом Мелітопольської міської ради, сьогодні є затятим прихильником «Руской весни» і ворогом «бандитської хунти». На його думку мелітопольцям слід терміново «полюбити» Віктора Януковича, що є єдиним, хто може переконати Путіна ввести війська в наш регіон. Клінічний випадок, але буває і таке.

Провокаторам різного штибу не вдасться дестабілізувати ситуацію у Запоріжжі. Силові структури і самооборона Майдану діють чітко і злагоджено щодо антиукраїнських дій провокаторів. У політичних зайд і перевертнів, які виступають проти української державності, апріорі не може бути підтримки у козацькому краю.

В Запоріжжі, незважаючи на непросту економічну ситуацію, видавничий дім «Кераміст» відмовився від друку проросійських листівок, у яких йшлося про необхідність введення російських військ на територію України. Більшість людей розуміє, що зараз від кожного із нас залежить, якою буде Україна і яким буде майбутнє наших дітей. Ми обов’язково вистоїмо і переможемо, тому що козацька потилиця перед панами не хилиться, а козацькому роду нема переводу!

Віталій Подлобніков, голова Запорізької обласної організації ВО «Свобода»

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий