БАНДА РАДИКАЛОВ. Милиция взяла банду подростков, «майданивших» в Киеве и захвативших банк

 13 березня близько 80 працівників міліції заблокували захоплену будівлю банківської установи у Києві. Після переговорів нападники вирішили здатися правоохоронцям і видали зброю та гроші. Перший заступник міністра внутрішніх справ закликав громадян не вдаватися до порушень законодавства, а про відомі їм правопорушення повідомляти до міліції.

Нагадаємо, що вночі відбулося захоплення однієї зі столичних  банківських установ. Понад 2 десятки зловмисників, озброєних автоматичною та іншою зброєю, виштовхали охоронців банку та захопили його будівлю, де забарикадувалися. Після тривалих переговорів нападники здалися міліції.

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ України Володимира Євдокимова, після виклику, що надійшов до столичної міліції, туди негайно прибули кілька мобільних груп міліції. До їх складу увійшли бійці спецпідрозділів «Титан» і «Сокіл», а також працівники підрозділів карного розшуку та слідства.

Близько 80 правоохоронців оточили будівлю банку, після чого розпочалися переговори зі зловмисниками. Участь у них взяв начальник ГУМВС України в м. Києві Юрій Мороз та представники «Самооборони». У результаті переговорів вдалося переконати нападників скласти зброю та здатися до рук правоохоронців.

38 громадян були доставлені до Печерського райуправління столичної міліції. Затримані добровільно видали 5 автоматів, 3 помпових рушниці, 9 пістолетів, велику кількість набоїв, палиці, ножі тощо. Також у зловмисників була вилучена значна кількість грошей. Крім того, за попередніми даними, у приміщеннях банку зникли особисті речі працівників банку на суму близько 100 тисяч гривень.

За цим фактом слідчими підрозділами відкриті кримінальні провадження за рядом статей Кримінального кодексу України, в тому числі – за захоплення будівлі, розбійний напад, хуліганство та незаконне поводження зі зброєю. Триває слідство.

Володимир Євдокимов зазначив, що в разі, якщо буде доведена причетність затриманих до інших подібних злочинів, правоохоронці ставитимуть питання перед Генеральною прокуратурою України про те, щоб дії затриманих були кваліфіковані як бандитизм.

Він також підкреслив, що з 22 лютого цього року в МВС та його територіальних підрозділах створені посилені слідчо-оперативні групи. Їх члени здійснюють облік усіх подібних нападів по всій території держави.

– Хочу звернутися до всіх учасників подібних акцій, а також до їхніх ватажків. По кожній з них особи будуть встановлені. Не мине покарання і тих, хто стоїть за цими групами осіб. І ніякі спроби замаскувати ці напади під благородні цілі не пройдуть, – наголосив перший заступник Міністра внутрішніх справ.

УЗГ МВС України

***

По сообщениям СМИ, банду составляли подростки 16, 17 лет из радикального отряда «Нарния». Сами нападавшие объяснили, что они являются «Воинами Нарнии», которые сыграли важную роль в недавних кровавых событиях в центре Киева, и пришли в банк, чтобы его охранять. У них были изъяты три автомата Калашникова, около 20 пистолетов, один охотничий карабин «Сайга», а также ножи, дубинки и «болгарка». Разбойников  отпустили на свободу за «заслуги» во время свержения прежней власти.

 

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий