В Запорожье прокуратура спасла 12 млн. на реконструкции детсада

Прокуратура Заводського району м.Запоріжжя відкрила кримінальне провадження за фактом службового підроблення (ч.1 ст.366 КК України) посадовцями будівельної фірми тендерної документації під час участі в держзакупівлях з виконання реконструкції (здійснення комплексу зовнішніх та внутрішніх робіт) будівлі дошкільного навчального закладу.

Перевіркою встановлено, що керівництво підприємства задля отримання договору підряду вартістю понад 12 млн. гривень внесло завідомо неправдиві дані до своєї конкурсної пропозиції щодо наявності у штаті кваліфікованих спеціалістів та необхідного обладнання. Насправді ж фірма не мала відповідних робітників та потрібного матеріально-технічного забезпечення.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Окрім того, прокуратурі вдалося попередити незаконне використання на реконструкції дитсадка бюджетних коштів. Відомство внесло подання з вимогою розірвати з підрядником укладену на 12 млн. гривень угоду, яке на сьогодні повністю задоволено, повідомляє прес-служба прокуратури м.Запоріжжя

КАК РАНЕЕ СООБЩАЛИ «УКРАИНСКИЕ ВЕДОМОСТИ»

КП «Управління Капітального будівництва» м. Запоріжжя 7 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельна компанія Будальянс» на реконструкцію будівлі ДНЗ №294 по вул. Лассаля, 52а у Заводському районі (фото). Вартість угоди склала 12,10 млн. грн. Про це повідомляють «Наші Гроші. Запоріжжя» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Проект передбачає заміну зовнішніх та внутрішніх систем трубопроводів, встановлення металопластикових вікон, дерев’яних дверей,  відновлення штукатурки з подальшим фарбуванням та наклеюванням шпалер, утеплення фасадів та стін, обладнання протипожежної помпової станції, нової системи електропостачання, пожежної сигналізації, облаштування елементів благоустрою. На підрядника покладається також забезпечення дитсадку меблями.

Роботи фінансують з місцевого бюджету, завершити реконструкцію повинні до кінця 2015 р. У травні журналісти запорізької газети «Субота плюс» разом з будівельним експертом відвідали садок №294. Проаналізувавши технічний стан будівлі, спеціаліст оцінив вартість ремонтних робіт, необхідних для введення дитсадку в експлуатацію, у 3 мільйони гривень.

Власниками «Будальянсу» є Інна та Віктор Ярош. Останній через ТОВ «Терра буд ЛТД» є співвласником ТОВ «Карвош люкс» разом з Євгеном Євдокименком – сином депутата Запорізької облради V та VI скликання та чинного першого заступника міністра промислової політики Миколи Євдокименка. Раніше чиновник очолював правління ПАТ «ЗАЗ» народного депутата від Партії регіонів Таріела Васадзе.

Єдиним конкурентом «Будальянсу» виступило ТОВ «Прімбуд» з дорожчою на 5% пропозицією. В грудні 2012 році ця компанія перемогла в тендері на будівництво притулку для тварин вартістю 23 мільйони. Вже в травні 2013 року прокуратура після низки критичних публікацій в ЗМІ заявила, що вимагає визнати перемогу компанії в тендері недійсною з огляду на недостовірні дані, подані учасником на торги, відсутність достатньої матеріально-технічної бази для проведення робіт та ін. Втім, до цього часу розгляд справи в суді не розпочався, оскільки прокуратура за кілька місяців не спромоглася подати юридично правильний позов.

Від «Наших Грошей»

Дитсадок №294 розрахований на 150 дітей. Виділена на реконструкцію садка сума в 12 мільйонів співмірна із вартістю будівництва аналогічного закладу з нуля. Згідно з даними «ВДЗ»,  минулого року будівництво садків на таку ж кількість дітей у Рівненській області замовляли за 11,99 млн грн., на Львівщині за 13,70 млн грн., на Волині – за 14,06 млн грн.

http://nashigroshi.org

Фото «Украинских ведомостей»: тот самый детсад

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий