КОРРУПЦИОНЕРЫ ЗАПОРОЖСКОЙ ОБЛАСТИ. Прокуратура рассказала СМИ о борьбе с коррупцией.

З початку року правоохоронні органи області розслідували 45 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення. З 51 особи, яким повідомлено про підозру, 33 були викриті в одержанні хабарів та неправомірної вигоди, 9 – в привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем, 4 – у зловживанні владою та службовим становищем, тощо.

Серед корупціонерів – чиновники органів влади та контролю, мер м. Мелітополь та два його заступники, головний інспектор Запорізької митниці, а також 11 працівників правоохоронних органів.

Так, після одержання хабара в розмірі 60 тисяч гривень був затриманий керівник Держфінінспекції в Запорізькій області. Досудовим розслідуванням встановлено, що гроші посадовець отримав за складання «чистого», без фіксації порушень, акту про використання бюджетних коштів на ремонтні роботи в одному з вищих навчальних закладів Запоріжжя.

Правоохоронними органами регіону складено 65 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень (в тому числі 26 протоколів – органами прокуратури). Серед притягнутих до адміністративної відповідальності: 4 держслужбовці, 3 посадові особи органів місцевого самоврядування, 1 працівник органів внутрішніх справ, 1 працівник суду.

Так, до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-2 КУпАП притягнуто начальника інспекції з питань захисту прав споживачів у Запорізькій області, який підписав платіжні відомості щодо нарахування собі заробітної плати за фактично не відпрацьовані дні, чим одержав неправомірну вигоду близько 2,5 тисяч гривень. Постановою Жовтневого районного суду м. Запоріжжя чиновника притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу з конфіскацією незаконно одержаної неправомірної вигоди. Крім того, його звільнено із займаної посади за вчинення корупційного правопорушення, повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий