Віталій Подлобніков: «Порушення в роботі запорізької міліції мають системний характер»

У Запоріжжі до приймальні народного депутата від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ігоря Янківа дуже часто звертаються запоріжці щодо порушень в роботі міліцейських установ. Ці порушення вже стали загальноприйнятими в органах внутрішніх справ.

Зокрема, люди з обмеженими можливостями руху не можуть самостійно потрапити до міліцейських відділів через відсутність встановлених на вході пандусів.

Відвідувачі не завжди мають можливість безперешкодно потрапити до кімнати прийому громадян. Місця, передбачені для перебування затриманих осіб, не відповідають вимогам національного і міжнародного законодавства.

Площа приміщень для затриманих осіб не забезпечує достатнього вільного простору. У таких приміщеннях недостатнє або відсутнє природне освітлення, вентиляція, доступ до гарячої води.

Матеріальне забезпечення установ перебуває на низькому рівні (раковини і санітарні кабіни вимагають ремонту, постільна білизна – заміни, медичне забезпечення здійснюється в неповному обсязі). Утримувані особи не мають можливости регулярно отримувати суспільно важливу інформацію, оскільки в місцях їхнього утримання відсутні радіоприймачі, підключені до радіотрансляційної мережі.

Більше того, вже стало нормою порушення прав неповнолітніх посадовими особами органів внутрішніх справ. Працівники міліції допускають порушення прав дітей при їхній доставці і адміністративному затриманні. Особистий огляд дітей та їхніх речей проводиться за участю лише одного понятого, понятих різної статі або взагалі без них.

В окремих випадках в якості понятих залучаються працівники органів внутрішніх справ. Міліціянти проводять дактилоскопування доставлених і затриманих в адміністративному порядку неповнолітніх за відсутності для цього будь-яких правових підстав.

Співробітниками міліції складаються протоколи щодо підлітків, які на момент вчинення правопорушення не досягли 16-річного віку, з якого настає адміністративна відповідальність.

Поширені випадки порушення прав дітей внаслідок складання протоколів про адміністративні правопорушення за відсутності події або складу правопорушення або за малозначними фактами.

Порушення в роботі Запорізької міліції мають системний характер. Щодо цих порушень помічники народного депутата України Ігоря Янківа ведуть постійну роботу у підготовці звернень до Генеральної прокуратури України і Міністерства внутрішніх справ України, повідомив «Хроникам и комментариям» голова Запорізької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Подлобніков

 

 

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий