Середня сума хабара у земельній сфері на Київщині – 22,5 тис. грн

З початку року працівники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю міліцейського главку Київщини задокументували 12 фактів хабарництва, за якими порушено та розслідуються прокуратурою 6 кримінальних справ. Про це УНН повідомили у прес-службі ВЗГ ГУМВС України в Київській області.

«Загальна сума хабарів за викритими злочинами складає понад 270 тисяч гривень, середня сума отриманого однією особою хабара – 22,5 тисячі гривень. Серед затриманих — дев’ять посадовців різних інстанцій, відносно яких обрано міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд», — йдеться у повідомленні.

Через високу рентабельність земель поблизу столиці найбільш враженими хабарництвом на території області залишаються установи, що супроводжують процес відведення земельних ділянок, зокрема, районні управління Держкомзему, управління охорони навколишнього природного середовищ.

Так за оперативними матеріалами УДСБЕЗ прокуратурою області була порушена кримінальна справа за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України «Одержання хабара» відносно міського голови та депутата одного з міст Київщини. Службовці вимагали у приватного підприємця 190 тисяч гривень хабара за продовження терміну оренди земельної ділянки під торгівельними павільйонами.

За кримінальним кодексом України одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий